Herstelde Mikel Nieve stoomt zich in Romandië klaar voor Giro d’Italia
foto: Sirotti
woensdag 25 april 2018 om 16:45

Herstelde Mikel Nieve stoomt zich in Romandië klaar voor Giro d’Italia

Mikel Nieve had zich zijn voorjaar ongetwijfeld anders voorgesteld toen hij deze winter overstapte van Sky naar Mitchelton-Scott. De 33-jarige Spanjaard liep eerder dit jaar bij een trainingsongeluk twee scheurtjes op in zijn heup. Daardoor miste hij de Volta Ciclista a Catalunya en de Ronde van het Baskenland. Hij maakte zondag pas zijn seizoensdebuut in Luik-Bastenaken-Luik en wil zich via de Tour de Romandie klaarstomen voor de Giro d’Italia.

Nieve was samen met Matteo Trentin één van de nieuwkomers bij Mitchelton-Scott dit seizoen. De Spaanse klimmer reed de laatste seizoenen in dienst van Chris Froome en is door de Australische WorldTour-formatie aangetrokken om hetzelfde te doen voor de kopmannen Esteban Chaves en de broers Yates. Een valpartij en de daaropvolgende heupblessure voorkwamen dat hij zich al kon laten gelden.

“Het was een nare val. Ik was in Sierra Nevada om me voor te bereiden op Catalonië en Baskenland, maar ik liep twee scheurtjes op in mijn heup. Dat betekende dat ik rust moest houden”, zegt Nieve tegen Cyclingnews tijdens de Tour de Romandie. “Het was geen ideale voorbereiding op de Giro d’Italia, maar nu ben ik hier en ik ga mijn best doen.”

Beoogde meesterknecht
Nieve is volgende week de beoogde meesterknecht van Chaves in de Giro. “Ik wil daarheen in de best mogelijke vorm. In Romandië moet ik echter ontdekken waar ik precies sta. Ik voel me weliswaar goed, maar het is anders als je begint te koersen en je jezelf gaat vergelijken met de andere jongens. Misschien moet ik me in de eerste week van de Giro wat inhouden, maar zullen zien hoe het loopt.”

De Spanjaard eindigde zondag in Luik-Bastenaken-Luik op de 42e plaats, gisteren in de proloog van de Tour de Romandie was hij 105e op 37 seconden van ritwinnaar Michael Matthews.

RIDE Magazine
5 Reacties
Sorteer op:
25 april 2018 17:06
@redactie
"Nieve is volgende week de beoogde meesterknecht van Chaves in de Giro."

Niet van Yates? Komt dit vanuit wielerflits of is er concreet bewijs dat ze puur en alleen voor Chaves rijden?
25 april 2018 17:13
Yates krijgt Kreuziger mee als meesterknecht, haha. Wat een team.
25 april 2018 17:46
lekkere teaminstelling. twee kopmannen twee meesterknechten. je kan beter als 1 team rijden. Het klinkt alsof Nieve niet in topvorm aan de Giro gaat starten. Ik vraag me af of zo'n renner dan niet beter gespaard kan worden voor de Tour.
Hij is geen kopman, maar toch een goede kracht. Een Howson of Verona zou toch prima zijn plek in kunnen nemen.
25 april 2018 18:54
Een Nieve in vorm is toch top 10 kandidaat in een ronde met niet te veel vlakke tijdritkm's
25 april 2018 21:59
Winnaar Bergklassement bekend!

Om te reageren moet je ingelogd zijn.