Het regent aanmeldingen bij supportersclub David en Mathieu van der Poel
Mathieu deelt taart uit aan broer David - foto: Cor Vos
zaterdag 27 april 2019 om 12:21

Het regent aanmeldingen bij supportersclub David en Mathieu van der Poel

Zondag won Mathieu van der Poel de Amstel Gold Race. Alle Nederlandse – en bijval ook Vlaamse – kranten stonden er vol mee, menig column werd eraan gewijd en ook diverse podcasts raakten niet over de zege uitgepraat. En dat is te merken, vertelt Perry van Broekhoven aan WielerFlits. Hij doet de ledenadministratie van de Supportersclub David en Mathieu van der Poel.

Op de Facebook-pagina van de supportersclub deelt Van Broekhoven een foto met een groot aantal aanmeldingsbrieven. “Niet alle mensen die op Facebook in de groep zitten, zijn lid van de supportersclub. Desondanks hebben we nu ruim 900 leden. De laatste weken zijn daar over de honderd mensen bijgekomen. Dat is niet normaal! Overigens ook wel leuk om te vermelden: Johan Derksen zei afgelopen week nog dat hij al jaren lid is van de supportersclub. Dat is niet waar”, lacht Perry. “Maar we hebben de mannen van Veronica Inside wel een sleutelhanger opgestuurd afgelopen week, dus wie weet!”

MvdP is nu aan het verhuizen en neemt eventjes totale rust. Daarna richt hij zich weer volledig op het mountainbiken. “Mathieu vind het hartstikke leuk dat al die fans zich bij de supportersclub aanmelden, maar hij kan op dit moment – door zijn drukke agenda – niet zo veel terugdoen zoals hij zou willen. Maar we zijn nu wel bezig om zijn zege in de Amstel Gold Race te gaan vieren. Het staat nog in de kinderschoenen, maar hopelijk kunnen we binnenkort in het supporterscafé in Kalmthout of Hoogerheide een paar vaten bier soldaat maken!”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.