Hobbyfotograaf duikt op in zee tijdens WK veldrijden: “Kon erom lachen met de politie”
foto: Cor Vos
maandag 1 februari 2021 om 17:40

Hobbyfotograaf duikt op in zee tijdens WK veldrijden: “Kon erom lachen met de politie”

Een meer dan opvallend beeld tijdens het WK veldrijden: een fotograaf lag in de zee om vanaf die kant de renners te fotograferen die over het strand van Oostende reden. Het blijkt te gaan om de Belgische hobbyfotograaf Maarten Van de Velde. “Het was een pure gok om daar te gaan liggen”, vertelt hij aan Bidon Magazine.

“Ik keek naar de vrouwenwedstrijd en zag hoe zij dicht langs het water reden”, aldus Van de Velde. “Ik zag de fotografen staan en dacht: Hoe cool zou het zijn om te gaan zwemmen met mijn camera en foto’s te maken met een ander perspectief? Uit een hoek die niemand anders kan zien?”

Alleen kon de fotograaf geen officiële accreditatie meer aanvragen. Hij vroeg daarom advies aan wat collega’s en bekenden. “En zij zeiden dat ik het gewoon moest doen. Het strand was afgesloten voor publiek, maar niemand had gezegd dat de zee ook verboden terrein was”, lacht hij.

“Toen ik uit het water kwam, werd ik wel gevolgd door de politie. Ze wilden mij spreken, maar ik wist ze ervan te overtuigen dat ik geen slechte bedoelingen had. We konden er uiteindelijk om lachen”, vertelt Van de Velde.

foto: Cor Vos

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.