Álvaro Hodeg verlaat ziekenhuis na zware valpartij

dinsdag 8 oktober 2019 om 15:00
Álvaro Hodeg verlaat ziekenhuis na zware valpartij

foto: Cor Vos

Goed nieuws voor Álvaro José Hodeg: de Colombiaanse sprinter heeft het ziekenhuis van Roeselare alweer mogen verlaten. De 23-jarige renner van Deceuninck-Quick-Step zal nog enkele dagen in België blijven om verder te herstellen, maar hij vliegt na het weekend weer terug naar zijn thuisland Colombia.

De rappe Hodeg kwam afgelopen zaterdag zwaar ten val in de laatste bocht van de Tour de l’Eurométropole. De renner knalde vol op de uitstekende voetjes van een dranghek. In het ziekenhuis constateerden de artsen een gebroken linkeronderarm, een gebroken rechterschouder en twee gebroken ribben. De onfortuinlijke Hodeg ging één dag na zijn verschrikkelijke valpartij onder het mes.

Deceuninck-Quick-Step liet echter snel weten dat de situatie van de spurter ‘stabiel en comfortabel’ was. De ploeg vreesde nog wel voor een scheur van de bicepspees, maar aanvullende medische onderzoeken brachten geen nieuwe blessures aan het licht. Dit betekent dat Hodeg binnenkort mag reizen naar Colombia. De jonge renner zal echter wel geduld moeten hebben, aangezien hij zes weken niet kan fietsen.

Zo zit Hodeg eerst drie weken in het gips, waarna hij nog eens drie weken absolute rust moet nemen. “Het is geen makkelijke situatie. Het is balen dat ik op deze manier moet afsluiten, maar het had nog erger gekund. Ik wil iedereen bedanken voor de steun. Het is nu zaak om te rusten en uit te kijken naar mijn rentree op de fiets. Ik hoop volgend jaar nog succesvoller te zijn”, is Hodeg ambitieus.

Hodeg was dit seizoen meerdere keren succesvol – foto: Cor Vos

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.