Hollenstein rijdt rit uit, maar moet opgeven met klaplong
woensdag 23 juli 2014 om 11:00

Hollenstein rijdt rit uit, maar moet opgeven met klaplong

Reto Hollenstein

foto: Sirotti

Ook Reto Hollenstein zal niet aan de start van de zeventiende etappe van de Ronde van Frankrijk verschijnen. De Zwitser reed de etappe gisteren naar Bagnères-de-Luchon nog wel uit, maar na de finish bleek hij een ingeklapte long te hebben en kan hij niet aan de start verschijnen in Saint-Gaudens vandaag.

In de openingsfase van de zestiende rit kwam de renner van IAM Cycling ten val en moest hij zestig kilometer achtervolgen om terug aan te sluiten in het peloton. Uiteindelijk kwam de 28-jarige renner in de bus over de finish na de beklimming van de Port de Balès.

Na de finish werd een pneumothorax aangetroffen bij de rechterlong, dit betekent dat er lucht in de borstkas bevind buiten de long zelf. Deze lucht gaat drukken op de inwendige organen, waaronder de long zelf.

“Ik heb veel pijn”, vertelde de renner in een audio-interview met zijn eigen ploeg. Hij weet niet meer precies hoe hij de finish heeft gehaald met zijn blessure. “Ik kon niet meer goed ademen.”

Na gisteren stond Hollenstein op de 115e plek in het algemeen klassement op bijna drie uur van klassementsleider Vincenzo Nibali. Zijn beste klassering in een daguitslag was 29e in de vierde etappe naar Lille.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.