Ide Schelling als neoprof naar BORA-hansgrohe
foto: Cor Vos
dinsdag 10 september 2019 om 10:05

Ide Schelling als neoprof naar BORA-hansgrohe

Ide Schelling heeft een tweejarig contract getekend bij BORA-hansgrohe. Momenteel is de jonge Nederlander aan zijn derde seizoen bezig bij SEG Racing Academy. De Duitse WorldTour-ploeg hoopt dat hij in de toekomst het team meer diepte kan geven in bijvoorbeeld de Ardennenklassiekers.

De nieuwe Tourspecial van RIDE Magazine is een must-have voor echte wielerfans! Onze nieuwe 236 pagina’s dikke zomer-editie is de meest complete Tourgids van deze zomer en staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Tadej Pogacar, Remco Evenepoel, Fabio Jakobsen, Gio Lippens, Christian Prudhomme en Charlotte Kool. Verzeker je van een heerlijke sportzomer en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

Het is een droom die uitkomt om over te stappen van SEG Racing naar BORA-hansgrohe”, laat Schelling weten in een persrelaas, waarin de ploeg de komst van de Nederlander aankondigde. “De afgelopen drie seizoenen waren geweldig voor me, een periode waarin ik groeide als fietser maar ook als persoon. Maar ik kan niet trotser zijn nu dat ik de stap naar de WorldTour ga maken met een van de beste teams. Het was een makkelijke keuze om te kiezen voor BORA-hansgrohe.”

“Mijn huidige ploeg is als een familie voor me, maar ik heb het gevoel dat mijn volgende ‘familie’ al klaarstaat. Een doorslaggevende factor in mijn beslissing was de strategische aanpak van de ploeg. Al bij onze eerste ontmoeting had het team een plan over hoe mijn ontwikkeling vorm zou krijgen en hoe we in de toekomst zouden samenwerken. Dat maakte echt indruk. Het is een eer om de komende jaren voor de ploeg te rijden, naast enkele van de grootste sterren van de sport.”

Veelzijdigheid
Volgens teambaas Ralph Denk valt de Nederlander vooral op door zijn veelzijdigheid. “Momenteel weet men niet precies waar ons avontuur met hem toe leidt, maar hij beschikt over veel capaciteit. In het komende seizoen moeten we hem eerst voldoende voorbereiden op koersen op WorldTour-niveau. Ik hoop dat hij onze ploeg meer diepgang kan geven in de heuvelklassiekers bijvoorbeeld, waar hij een rol kan spelen in de ondersteuning van het team.”

Schelling is momenteel bezig aan zijn derde seizoen bij SEG Racing Academy, nadat hij in 2016 naar de zevende plaats reed tijdens het WK wielrennen voor junioren in Qatar. In zijn eerste jaar bij de ploeg won hij het bergklassement in de Tsjechische rittenkoers GP Priessnitz spa. Dit seizoen was hij onder meer elfde in de Ronde van Drenthe, zesde in de Ronde de l’Isard en achtste in de Giro Valle d’Aosta. Ook reed hij enkele korte uitslagen in de Giro d’Italia voor beloften.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.