Iers kampioen Conor Dunne koerst in 2019 voor Israel Cycling Academy
foto: A.S.O. / K.D. Thorstad
woensdag 14 november 2018 om 19:00

Iers kampioen Conor Dunne koerst in 2019 voor Israel Cycling Academy

Israel Cycling Academy heeft Conor Dunne (26) toegevoegd aan de selectie voor komend seizoen. De ploeg ziet in de boomlange Ier de intelligente, slimme en betrouwbare renner die nodig is om de sprinters en klimmers te ondersteunen. Ook kan hij worden meegestuurd in de ontsnappingen. Afgelopen twee jaar stond de boomlange Ier onder contract bij Aqua Blue Sport, maar die ploeg maakte in augustus bekend dat het ophield te bestaan.

“Hij heeft koersinzicht”, zegt manager Kjell Carlstrom, “en weet exact wanneer en hoe hij moet bewegen in het peloton, wat je kan aflezen aan zijn succesvolle ontsnappingspogingen. Veel renners willen meezijn in de vlucht, maar slechts enkelen halen het. We hebben hem nodig voor de ontsnappingen, we hebben hem nodig om ontsnappingen ongedaan te maken, we hebben hem nodig ter ondersteuning van zijn ploegmaats. Kortom: hij wordt erg waardevol voor ons.”

Dunne reageert opgetogen op deze kans die hem geboden werd. “Mijn persoonlijke doel is om komend jaar een koers te winnen in mijn nationale kampioenstrui en wil echt wat druk op mezelf leggen om dit te bereiken. Ik heb bewondering voor de manier waarop Israel Cycling Academy te werk gaat. Ze zijn erg sterk en hebben als een team samengewerkt in elke koers waarin ik ze tegenkwam. Ik kijk er echt naar uit om komend jaar met ze samen te werken en ambitieus te zijn.”

#NoGoTour
Naast twee seizoenen bij Aqua Blue Sport koerste Dunne ook nog bij JLT Condor (2016) en An Post-Chain Reaction (2014-15). Zijn eerste profzege boekte hij eerder dit jaar tijdens het Iers kampioenschap op de weg, waarna hij zich in de kampioenstrui mocht hullen. Na het stoppen van Aqua Blue Sport reed de Ier samen met ploegmaat Larry Warbasse de #NoGoTour, een fietstocht waarbij zij hun volgers op social media op de hoogte hielden van hun belevenissen.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.