IJzersterke Taco van der Hoorn klopt Wout van Aert in Schaal Sels
foto: Marcel Koch
zondag 27 augustus 2017 om 17:09

IJzersterke Taco van der Hoorn klopt Wout van Aert in Schaal Sels

Taco van der Hoorn heeft Schaal Sels gewonnen. De 23-jarige Nederlander van Roompot-Nederlandse Loterij was na een koers van 188 kilometer over veel onverharde grind- en zandwegen de beste van een kopgroep van vijf. Hij wist in de slotfase een gat op Van Aert te dichten en hem af te troeven in de sprint.

Het was lang wachten op een kopgroep. Een duoaanval van Justin Jules en Jakob Scott kreeg geen vrijgeleide, waarna het peloton zich opsplitste in twee grote groepen. Twaalf renners wisten zich daarna los te maken met daarbij Castelijns en Vermeltfoort, maar ook zij werden snel gegrepen. Daarop zag een aanvalslustige Jules opnieuw zijn kans, dit keer met meer succes.

In de stoffige Vlaamse weilanden hield hij het peloton lange tijd op meer dan een halve minuut. Vijftig kilometer voor het einde ontbond de koning van de onverharde wegen, Wout van Aert, zijn duivels. Een select groepje bleef over, waaruit Taco van der Hoorn en Stijn Devolder wegvielen door lekke banden. Van Aert, Merlier, Jules, Pardini, De Winter en LottoNL-Jumbo-renner Grøndahl Jansen bleven over op kop. Een ijzersterke Van der Hoorn wist na zijn pechgeval weer terug te keren vooraan, terwijl Jules en Pardini de aansluiting verloren.

Met een minuut voorsprong ging de kopgroep de laatste lokale ronde rond Merksem in. Net na een onverharde strook op 2,5 kilometer van het einde speelde Van Aert op de verrassing. De wereldkampioen in het veld sloeg direct een gat, dat enkel Van der Hoorn nog wist te dichten. In de laatste rechte lijn sprintte onze landgenoot naar zijn eerste profzege ten koste van Van Aert.

RIDE Magazine
29 Reacties
Sorteer op:
28 augustus 2017 01:11
Mooi nieuws ... was ook al genieten in die fabuleuze Dwars door het Hageland.
28 augustus 2017 05:47
Kan een interessante keuze worden voor hem. Nog even bij Roompot blijven en voor eigen kansen gaan in het voorjaar, of naar een WT ploeg en ondersteunen van een andere kopman (wel meer verdienen natuurlijk). Misschien de overstap maken na het voorjaar.
28 augustus 2017 08:20
Dit zijn nietszeggende koersjes, speeltjes voor de Belgen. Behalve als er een Nederlander wint....
28 augustus 2017 10:27
@Benderbeach
Maar winnen van Wout van Aert is toch veelzeggend. En op wat voor een manier!

Om te reageren moet je ingelogd zijn.