Taco van der Hoorn al een jaar aan de kant met hersenschudding: “Twijfel soms of het nog goedkomt”
donderdag 11 april 2024 om 17:09

Taco van der Hoorn al een jaar aan de kant met hersenschudding: “Twijfel soms of het nog goedkomt”

Taco van der Hoorn heeft al meer dan een jaar niet kunnen koersen. De Nederlander van Intermarché-Wanty liep bij een val in de Ronde van Vlaanderen van 2023 een hersenschudding op en die blessure speelt hem nog altijd parten. “Zo nu en dan twijfel ik eraan of het nog helemaal goedkomt”, zegt hij in gesprek met Sporza.

“Ik probeer al een jaar terug te keren en het advies van de artsen te volgen. Als je dan nog altijd niet helemaal gezond bent, dan is dat frustrerend”, aldus de 30-jarige renner.  “Het doet ook pijn dat ik nog altijd niet kan koersen, hetgeen wat ik het liefste doe.”

Van der Hoorn zit inmiddels wel weer op de fiets. Als hij te lange rondjes maakt, voelt hij nadien echter ‘een soort hersenmist’. Hij heeft dan moeite om zich te concentreren en krijgt vervolgens (langdurig) hoofdpijn. Momenteel kan hij ongeveer anderhalf uur achter elkaar trappen. “Maar trainen kan je het nog niet noemen. Het is veeleer een rondje fietsen. Opnieuw koersen is natuurlijk het liefste wat ik wil. Maar momenteel ben ik nog geen profrenner.”

Artsen hebben veel vertrouwen
Wordt hij dat ooit wel weer? “De artsen hebben er heel veel vertrouwen in dat ik zal terugkomen. Maar wanneer dat zal zijn, kunnen ze nog niet zeggen. Het kan plots heel snel gaan. Ik hoop dat het de komende maanden stapje voor stapje beter gaat zodat ik dit seizoen weer kan koersen.”

Het is niet voor het eerst dat Van der Hoorn aan de kant staat met een hersenschudding. In 2018 miste hij een groot deel van het seizoen, maar reed hij nog wel een sterk najaar. “Toen ik plots een uurtje kon trainen met intensiteit, won ik zes weken later een rit in de Benelux Tour.” De rasaanvaller trekt zich op aan dat gegeven. “Ik hoop dat dat keerpunt er komt en dat ik weer volle bak kan trainen. Dan heb ik er vertrouwen in dat ik goed terugkom.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.