Iserbyt klopt ondanks materiaalpech Pidcock in Koppenbergcross
vrijdag 1 november 2019 om 16:02

Iserbyt klopt ondanks materiaalpech Pidcock in Koppenbergcross

Eli Iserbyt heeft de Koppenbergcross gewonnen. De 22-jarige renner van Pauwels Sauzen-Bingoal nam tijdens de eerste manche van de DVV Trofee al snel het initiatief en boekte na een sterke cross (ondanks materiaalpech) zijn zevende zege van het seizoen.

Sterke start Iserbyt
Iserbyt ging voortvarend van start. Hij kwam als eerste boven na de eerste passage over de Koppenberg, maar nam (mede doordat hij direct de materiaalpost in dook), niet direct afstand. Iserbyt stoomde stevig door en aanvankelijk kon enkel Toon Aerts kon volgen. Iserbyt nam echter al snel afscheid van Aerts en ging solo verder. Tom Pidcock ging in de achtervolging en wist zich net na de passage van de top bij de leider te voegen.

Iserbyt vs. Pidcock
Iserbyt wist in de tweede ronde opnieuw afstand te nemen, maar Pidcock let zijn concurrent niet te ver wegrijden. Hij zou zich dan ook snel weer bij Iserbyt voegen, die in de fase daarna steeds een paar keer kort afstand nam. Ook Toon Aerts kwam even dichtbij de koplopers, maar moest zijn meerdere erkennen in Iserbyt en Pidcock.

Pidcock en Iserbyt streden om de winst -foto: Cor Vos

Iserbyt bleef wegrijden bij Pidcock, die zich een paar keer knap terugknokte. Uiteindelijk werden de versnellingen van de West-Vlaming Pidcock toch teveel. Iserbyt leek onbedreigd naar de zege toe te rijden, maar materiaalpech aan de voet van de Koppenberg zorgde ervoor dat Pidcock twee rondes voor het einde terug kon keren.

Beslissing in de slotronde
Het duel tussen Iserbyt en Pidcock kreeg in de finale een onverwacht nieuw hoofdstuk. Pidcock slaagde erin om weg te rijden bij zijn tegenstrever, maar Iserbyt herstelde zich waarna de twee gezamenlijk als leiders de slotronde ingingen.

Enkele krachtige versnellingen zorgden ervoor dat Iserbyt weer wat afstand nam van Pidcock, die vervolgens zijn meerdere moest erkennen. Iserbyt passeerde als eerste de finish. Pidcock volgde op iets meer dan een halve minuut als tweede.

Zevende zege
Drie jaar na zijn overwinning bij de beloften, zet Iserbyt nu ook de Koppenbergcross bij de profs op zijn naam. Het is zijn zevende overwinning in deze nog jonge crosswinter, die door Iserbyt gedomineerd wordt. Zondag wacht zijn volgende optreden in Ruddervoorde, waar hij een terugkerende Mathieu van der Poel tegen zal komen.

Pidcock, Iserbyt en Vanthourenhout

Pidcock, Iserbyt en Vanthourenhout – foto: Cor Vos

DVV Trofee veldrijden 2019-2020
Uitslag manche 1: Koppenbergcross
1. flag-be Eli Iserbyt (Pauwels Sauzen-Bingoal) in 1u02m33s
2. flag-gb Tom Pidcock (Trinity Racing) op 31s
3. flag-be Michael Vanthourenhout (Pauwels Sauzen-Bingoal) op 1m29s
4. flag-be Toon Aerts (Telenet-Baloise Lions) op 1m57s
5. flag-nl Lars van der Haar (Telenet-Baloise Lions) op 2m12s
6. flag-be Tom Meeusen (Corendon-Circus) 2m46s
7. flag-nl Corne van Kessel (Telenet-Baloise Lions) 2m55s
8. flag-be Tim Merlier (Creafin-Fristads) 3m14s
9. flag-be Jens Adams (Pauwels Sauzen-Bingoal) 3m28s
10. flag-be Jim Aernouts (Telenet-Baloise Lions) 4m12s
Volledige uitslag

RIDE Magazine
1 Reacties
Sorteer op:
1 november 2019 19:29
Wat een tenenkrommend commentaar weer van Traxel, verkeerde woorden, verkeerde zinsopbouw, verkeerde uitdrukkingen etc.. waarom ze die man ooit aangenomen hebben als commentator.... Thijs van Amerongen deed het 100% beter.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.