Italiaanse Barbara Guarischi wint Omloop van Borsele
zaterdag 23 april 2016 om 17:38

Italiaanse Barbara Guarischi wint Omloop van Borsele

Barbara Guarischi is de winnares van de vijftiende editie van de EPZ Omloop van Borsele. De Italiaanse van Canyon SRAM Racing won in de straten van ‘s-Heerenhoek de sprint van een grote groep met favorieten. Guarischi is pas de tweede buitenlandse winnares van de 1.1-koers. Chloe Hosking uit Australië ging haar twee jaar geleden voor.

Een groep van 22 rensters begon als eerste aan de tien kilometer lange slotronde. Vera Koedooder, de winnares van drie jaar geleden, deed een poging om solo weg te komen. De kopvrouw van Parkhotel Valkenburg werd echter snel weer gegrepen. Ook Lucinda Brand (Rabobank-Liv) plaatste nog een aanval, maar een massasprint bleek niet te voorkomen. Daarin klopte Guarischi de Luxemburgse Christine Majerus. Floortje Mackaij was op plaats drie de beste Nederlandse.

RIDE Magazine
1 Reacties
Sorteer op:
23 april 2016 17:51
Had die laatste 10km best live willen zien. Aanval Markus. Teruggepakt. Aanval Koedooder. Teruggepakt. Aanval Van Dijk. Teruggepakt. Aanval Mackaij. Teruggepakt. Aanval Brand+Blaak+Cecchini. Teruggepakt...

Om te reageren moet je ingelogd zijn.