Iván Ramiro Sosa draagt Colombiaans kopmanschap in Tour de l’Avenir
Iván Ramiro Sosa als eindwinnaar van de Adriatica Ionica Race - foto: Sirotti
vrijdag 29 juni 2018 om 16:39

Iván Ramiro Sosa draagt Colombiaans kopmanschap in Tour de l’Avenir

De Colombiaanse bondscoach heeft het grootste deel van zijn huiswerk voor de Ronde van de Toekomst al klaar. Iván Ramiro Sosa is namelijk aangewezen als kopman tijdens de belangrijkste beloftenkoers van het jaar. De 20-jarige renner is doorgaans prof bij Androni Giocattoli-Sidermec, maar mag volgens de regels meedoen in Frankrijk. “We hebben veel talent”, stelt Sosa in een persbericht van de Colombiaanse bond.

“Ik ben er mentaal en fysiek klaar voor, ik voel me erg goed”, gaat de jongeling, recent nog winnaar van de Adriatica Ionica Race, verder. “Ik ben blij dat ik de nationale ploeg mag vertegenwoordigen. In dat shirt wil ik alles geven. Ik weet bovendien hoe ik de rol als kopman moet vervullen. Alleen de tijdritten kunnen een probleem opleveren. Maar we zullen ons uiterste best doen om voor die test te slagen. Bovendien hebben we de nodige ervaring, dus ik denk dat we het aankunnen.”

De Ronde van de Toekomst is gepland van 17 tot en met 26 augustus. De Colombianen bereiden zich in eigen land voor, waarna ze ter voorbereiding op de Franse koers de Vuelta a Burgos betwisten. Eerder deze maand stalen Alejandro Osorio, Cristian Camilo Muñoz en Einer Augusto Rubio namens het Zuid-Amerikaanse land ook al de show in de Giro d’Italia U23. De voorbije jaren wonnen onder meer Johan Esteban Chaves, Nairo Quintana, Miguel Ángel López en Egan Arley Bernal de Toekomstronde.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.