Iwan Spekenbrink: “Tour 2016 wordt door de klimmers beslist” (video)
foto: Marcel Koch
dinsdag 20 oktober 2015 om 15:33

Iwan Spekenbrink: “Tour 2016 wordt door de klimmers beslist” (video)

In het Palais de Congres in Parijs werd vandaag het parcours van de Tour de France 2016 voorgesteld. Volgens Iwan Spekenbrink, teammanager van Giant-Alpecin, gaat het opnieuw een Tour worden voor de klimmers.

“Het parcours kent wederom een tweedeling. Of pure sprintritten of bergritten. Heel weinig aanvallersritten en maar twee tijdritten, waarvan één bergop. In mijn ogen een Tour die door de klimmers wordt beslist.”

Tom Dumoulin liet via een sms aan de ploeg weten het een “interessant” parcours te vinden. Of de Tour in zijn voorbereiding op de Olympische tijdrit past, is nog niet zeker, vertelt Spekenbrink.

[poll id=”136″]

RIDE Magazine
30 Reacties
Sorteer op:
20 oktober 2015 19:31
Laat ik dan eens keurig in het midden gaan zitten. Met tendam eens dat die Dumoulin-hype nogal overdreven is. Matthijs van N en Jack van G (2 sportjournalisten nota bene) gingen er al min of meer vanuit dat hij volgend jaar fluitend de Tour zou winnen.

Met LG en anderen eens dat de manier waarop Dumoulin zich deze Vuelta manifesteerde werkelijk 'outstanding' was en dat de uiteindelijke 6e plaats in het klassement geen recht doet aan de indruk die hij, ook ver buiten Nederland, heeft gemaakt. Het was op z'n minst een paar jaar geleden dat een Nederlandse klassementsrenner zo dominant aanwezig is geweest in een grote ronde.
20 oktober 2015 20:33
@LG
Tom brengt mensen nader tot elkaar ;)

Eens trouwens met je edit: belachelijke edit van de redactie!

(nu is het wel weer genoeg eens zijn op 1 dag ;) )
20 oktober 2015 20:35
@Pedaleurducharme
Tom zelf maar ook Iwan zijn de eersten om de zaken te relativeren en tijd te vragen. En maak van die ' paar jaar geleden' maar gerust 25 jaar geleden, toen ene E. Breukink het bijzonder goed deed in de Tour (had altijd een zwakke dag trouwens) en zelfs het podium haalde!
20 oktober 2015 22:18
@coldeportes
Gesink stond in de Vuelta van 2009 3 etappes voor het einde ook nog op de 2e plaats, op nauwelijks een halve minuut van de leider. Komt dicht in de buurt van de prestatie van Dumoulin, al sla ik die nog net iets hoger aan. Vooral vanwege de schitterende manier waarop hij die eerste etappe pakte.

Met je eens dat Dumoulin zelf verstandig genoeg is om te relativeren. En dat is maar goed ook in een land waar 1 zwaluw meteen tot de boodschapper van de eeuwige zomer wordt uitgeroepen.
21 oktober 2015 10:23
Ik reageer niet vaak, maar lees wel regelmatig jullie deskundige commentaar;). Heb me al eerder gestoord aan de manier waarop de redactie hier de mening van anderen probeert voor te schrijven en dit keer wijd ik er een post aan.

@Redactie
Wie zijn jullie om te bepalen dat LG moet vinden dat Tendam zijn mening altijd goed onderbouwt? Het is prima dat jullie huisregels naleven om de sfeer hier te bewaken, maar het moet niet zo ver gaan dat jullie anderen willen beperken in hun mening. Dat heeft iets engs.

Nu ik dan toch post, mijn mening on topic:
Ik vind het voor Giant ploeg helemaal niet zo'n geschikt rittenschema. Qua sprint zijn er, met name in vlakke sprints, toch wel een aantal renners sneller dan Degenkolb (in ieder geval Greipel, Kittel, Cav en Viviani mits aanwezig). Degenkolb dan dus veelal voor de ereprijzen. Bergop komen Barguil en Ten Dam over het algemeen uit tussen plek 8 en 18.
Dumoulin kan een tijdrit winnen, zal normaal gesproken ook wel gebeuren, want in geaccidenteerde tijdritten toch wel de beste, maar verder snap ik niet waarom Giant hier heel tevreden mee zou moeten zijn.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.