Jaar celstraf geëist tegen wedstrijdorganisator na dood van Stef Loos in 2019
zaterdag 16 december 2023 om 09:21

Jaar celstraf geëist tegen wedstrijdorganisator na dood van Stef Loos in 2019

Tegen de organisator van de Memorial Alfred Gadenne is door het Openbaar Ministerie een jaar celstraf geëist, waarvan zes maanden met uitstel, nadat de 19-jarige wielrenner Stef Loos in 2019 aangereden werd tijdens de koers en later overleed. Wedstrijddirecteur Marc Duquesnoy wordt vervolgd voor doodslag, omdat de organisatie te weinig seingevers zou hebben ingezet.

Duquesnoy en zijn organisatie zaten vrijdag in de politierechtbank van Doornik, waar de eis van het OM, wegens een gebrek aan vooruitziendheid, werd uitgesproken. Op 18 januari 2024 wordt het daadwerkelijke vonnis uitgesproken door de rechter.

Volgens het Openbaar Ministerie had de organisatie te weinig seingevers ingezet. Zo kon het gebeuren dat de renners in verwarring kwamen door meerdere pijlen die langs de route stonden. Een dertigtal renners kwam op een onbewaakt kruispunt, waarna drie van hen aangereden werden door een bestelwagen. Onder hen ook Stef Loos, die hersenschade, een klaplong en leverschade opliep. Nadat hij uren in coma lag, overleed Loos de volgende ochtend.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.