Jakob Fugslang na zege in Lombardije: “Ik hoop niet dat dit de laatste is”
foto: Cor Vos
zaterdag 15 augustus 2020 om 18:59

Jakob Fugslang na zege in Lombardije: “Ik hoop niet dat dit de laatste is”

De 35-jarige Jakob Fuglsang wilde zijn overwinning in de Ronde van Lombardije niet zijn meesterwerk noemen. “Nee, zo wil ik het niet noemen. Ik hoop niet dat dit mijn laatste grote zege is.”

Met ook nog de Giro d’Italia op zijn programma hoopt de Deen zijn vorm door te trekken en ook nog van zijn vorm te kunnen profiteren. “Vandaag ben ik blij dat ik daarvan heb kunnen profiteren. Ik wist wel dat ik een goede kans maakte en dat we een goed team hadden, maar het is nooit makkelijk om te winnen.”

“Je hebt goede benen op de dag zelf nodig en dan is er ook nog eens de factor geluk”, legt hij uit. “Voor mij was het belangrijk vandaag om Vlasov bij me te hebben. Hij heeft geweldig werk verricht. Hij heeft zichzelf leeg gereden om de renners van Trek op afstand te houden.”

“Ik ben sneller dan George (Bennett, red.) in een sprint, dus ik wist dat ik op mijn sprint kon gokken”, aldus Fuglsang, die toch ten aanval trok. “Hij viel aan, dus probeerde ik erover heen te gaan. Gelukkig kon ik een gat slaan.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.