Jannik Steimle wint nog maar eens in Ronde van Oostenrijk

donderdag 11 juli 2019 om 15:13
Jannik Steimle wint nog maar eens in Ronde van Oostenrijk

foto: Cor Vos

De vijfde etappe in de Ronde van Oostenrijk is gewonnen door Jannik Steimle. De beloftevolle Duitser – eerder al de beste in de proloog – bleek in de sprint sneller dan zijn landgenoot Jonas Koch en de Oostenrijker Patrick Gamper. De leiderstrui blijft ook na vandaag om de schouders van Ben Hermans.

Ben Hermans voelt zich duidelijk goed in de Ronde van Oostenrijk. De Belg van Israel Cycling Academy wist vorig jaar al de meerdaagse rittenkoers te winnen, en lijkt op weg naar een tweede opeenvolgende eindzege na zijn dubbelslag op de Fuscher Törl. Maar Hermans zal de komende dagen attent moeten koersen, gezien de beperkte voorsprong op zijn naaste belager Ben O’Connor.

Vandaag reed het peloton van Radstadt naar skidorp Kitzbühel, vooral bekend vanwege de nabijgelegen Kitzbüheler Horn, traditioneel de scherprechter in de Ronde van Oostenrijk. Maar dat is voor vrijdag, vandaag kregen de coureurs de Gerlos (6,7 km aan 7,7%) en de klimmetjes van Niederau en Hopfgarten voor de wielen geschoven. De laatste 25 kilometer van deze etappe waren echter vlak.

Zes renners op avontuur 
De vlucht van de dag bestond uit Tom Wirtgen, Brice Feillu, Mario Gamper, Andi Bajc, Yannick Achterberg en Michal Podlaski. Deze zes renners kregen een maximale voorsprong van drie minuten, maar het peloton had de touwtjes stevig in handen. Het was wachten op de laatste twee klimmetjes van de dag, want dit bleek het moment voor Giovanni Visconti om ten aanval te trekken.

De ervaren Italiaan – winnaar in Frohnleiten – kreeg het gezelschap van de vijftien jaar jongere Georg Zimmermann en de Spanjaard Rubén Fernández. Dit drietal wist niet veel later aan te sluiten bij Feillu en Wirtgen, de laatste overlevers van de vroege vlucht. De vijf koplopers wisten een maximale voorsprong bijeen te fietsen van een halve minuut, maar het peloton was zeker nog niet uitgeschakeld.

Steimle pakt zijn tweede zege 
De moegestreden Feillu en Wirtgen probeerden hun wagonnetje nog aan te haken, maar beide renners bleken niet in staat om het tempo van de frissere tegenaanvallers te volgen. Ze werden dan ook ingerekend door het peloton, maar niet veel later was ook het liedje van Visconti, Zimmermann en Fernández uitgezongen. We kregen dan toch een sprint met een omvangrijke groep, ook al probeerde Nic Dlamini het nog met aan late aanval.

De Zuid-Afrikaan werd echter op tijd bijgehaald, waardoor we gingen sprinten. De laatste kilometers verliepen chaotisch, maar Jannik Steimle wist enkele valpartijen te ontwijken. De 23-jarige renner van Vorarlberg-Santic verwees Koch naar de zoveelste ereplaats, terwijl Gamper als derde finishte.

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

Populair

Wielernieuws

Materiaalzone