Jasper de Laat tekent stagecontract bij Wanty-Groupe Gobert
foto: Metec-TKH
zaterdag 22 juli 2017 om 14:55

Jasper de Laat tekent stagecontract bij Wanty-Groupe Gobert

Jasper de Laat gaat vanaf augustus stage lopen bij Wanty-Groupe Gobert, weet WielerFlits. In welke wedstrijd de 23-jarige Nederlander van Metec-TKH zijn eerste meters zal maken als stagiair, is nog niet bekend.

De Laat rijdt dit jaar voor het eerst op continentaal niveau. Hij reed zich vorig seizoen als clubrenner in beeld tijdens enkele Topcompetitie-wedstrijden. Begin dit jaar maakte hij indruk tijdens de Volta ao Alentejo (2.1), waarin hij derde werd in het eindklassement. Onlangs zegevierde hij in de klimtijdrit van de Topcompetitie.

Overigens was De Laat ook dicht bij een stagecontract bij Katusha-Alpecin. In de strijd om de Wattmeister-kampioen van de Topcompetitie verloor hij van Piotr Havik. Nu krijgt hij dus toch de kans bij een profploeg. Eerder contracteerde Wanty-Groupe Gobert de Belg Brecht Dhaene als stagiair.

RIDE Magazine
7 Reacties
Sorteer op:
22 juli 2017 15:15
Roompot loopt weer eens te slapen. Of hebben ze al hun budget al besteed aan dat contract van Jens Mouris?
22 juli 2017 15:32
@Il Cavaliere
Ja want Roompot moet natuurlijk wel alle Nederlandse semi-talenten oppikken.
22 juli 2017 15:33
@Il Cavaliere
"Weer eens", bij wie sliepen ze dan nog meer?
22 juli 2017 16:28
@Il Cavalerie
Wat ook zou kunnen, mss een gek idee hoor, dat er jongens zijn die liever bij een buitenlandse ploeg rijden dan voor een nederlandse, voor bvb het avontuur. Er staat nergens dat Roompot hem niks heeft aangeboden.
22 juli 2017 17:37
@Il Cavalerie
Gaat hier om een stage contract tot einde van het seizoen. Geen vast contract voor volgend seizoen. Kan nog van alles gebeuren.
22 juli 2017 17:49
Zijn voldoende Nederlandse talenten die op de lijst bij roompot zullen staan (ik noem alleen al: jan maas, harthijs de vries, fabio jakobsen en nog wel een aantal). Je kan ze niet allemaal een kans geven en denk sowieso dat klimmers het lastiger hebben bij roompot omdat ze niet enorm veel klimkoersen rijden
22 juli 2017 18:11
Als je nou moest kiezen tussen Roompot en Wanty, dan wist ik het wel, tenminste wel als ik van het type De Laat was.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.