Jasper Philipsen: “Sinds de Tour Down Under nooit meer in topvorm geraakt”
Foto: Cor Vos
maandag 8 april 2019 om 19:11

Jasper Philipsen: “Sinds de Tour Down Under nooit meer in topvorm geraakt”

Jasper Philipsen kent een bewogen debuutseizoen op WorldTour-niveau. De 21-jarige Limburger bedankte UAE-Emirates meteen met een ritzege in de Tour Down Under, maar moest daarna toch wat gas terugnemen. In een interview met WielerFlits vertelt hij over die bewogen periode.

De nieuwe edtie van RIDE Magazine is nu verkrijgbaar! Onze nieuwe 188 pagina’s dikke voorjaars-editie staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Mathieu van der Poel, Lotte Kopecky, Demi Vollering, Sepp Kuss en Matej Mohoric. Verzeker je van jouw exemplaar en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

“Ik ben sinds mijn terugkeer van Australië nooit meer echt in topconditie geraakt”, aldus de sympathieke Philipsen. “Het jaar was nochtans goed begonnen, daar in de Tour Down Under. Het ging allemaal vlot, maar dan ben ik op het punt gekomen dat het allemaal iets te veel was. Op die manier ben ik een beetje weggezakt.”

In de E3 BinckBank Classic en de Ronde van Vlaanderen kwam er zelfs een DNF’je achter zijn naam. “Wat de komende weken betreft, kan het een beetje alle richtingen uitgaan. Ik probeer mezelf nog zo goed mogelijk voor te bereiden voor de Scheldeprijs en Parijs-Roubaix, maar ik denk niet dat ik al te veel verwachtingen moet hebben nadat de afgelopen weken vrij matig waren. We gaan moeten zien hoe we dat de komende jaren anders kunnen aanpakken en hieruit leren.”

Lees het volledige interview met Philipsen morgen op onze website.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.