zondag 7 april 2024 om 17:45

Jasper Philipsen trots na nieuw één-tweetje met Mathieu van der Poel: “Perfecte koers gereden”

Video Jasper Philipsen kwam zondag – net als een jaar geleden – juichend over de streep in Parijs-Roubaix. Opnieuw eindigde hij als tweede en opnieuw was dat achter zijn ploeggenoot Mathieu van der Poel. “Ik ben weer enorm trots op onze wedstrijd van vandaag”, zei de renner van Alpecin-Deceuninck na afloop tegen Sporza.

De nieuwe Tourspecial van RIDE Magazine is een must-have voor echte wielerfans! Onze nieuwe 236 pagina’s dikke zomer-editie is de meest complete Tourgids van deze zomer en staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Tadej Pogacar, Remco Evenepoel, Fabio Jakobsen, Gio Lippens, Christian Prudhomme en Charlotte Kool. Verzeker je van een heerlijke sportzomer en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

“We hebben onszelf als ploeg echt overtroffen”, aldus Philipsen. “We hebben niet getwijfeld en de wedstrijd in handen genomen. Met iemand als Mathieu, die zo vroeg aan kan gaan, maakt het voor ons ook iets gemakkelijker om iets defensiever te spelen en meer op de wielen te rijden en de anderen nerveus te maken. Ik denk wel dat we kunnen zeggen dat we de perfecte koers hebben gereden.”

Wat dacht Philipsen toen Van der Poel op bijna zestig kilometer van het einde ten strijde trok? “Ik dacht wel dat hij vertrokken was. Gianni (Vermeersch, red.) en ik zaten in die tweede groep en we reageerde op veel aanvallen. Je weet dan ook wel dat de moed in de schoenen zinkt bij de anderen. Ik ben blij dat Mathieu het volhield tot op de meet, ik had het hem nooit kunnen voordoen. Of ik daarna meteen aan de tweede plaats dacht? We reden om te winnen en ik ben enorm trots dat we het als team terug klaarspelen, één en twee. Het is fantastisch, iets om heel trots op te zijn.”

Feestje
Philipsen sprak van een zware koers. “Aan het einde voelde ik de energie toch wel uit mijn lichaam trekken, maar dat was bij iedereen het geval.” Uiteindelijk sprintte hij, enkele minuten achter Van der Poel, voor plek twee. Hij wist Mads Pedersen en Nils Politt te kloppen, maar gemakkelijk was dat niet. “Ik liet me een beetje verrassen, maar links was er nog een gaatje. Ik was blij dat ik er nog door kon.”

Tot slot, gaf Philipsen nog mee dat hij volgende week ook de Amstel Gold Race gaat rijden. Een rustig feestje dus vanavond? “Ik denk dat het wel uitgebreid mag zijn na deze klassiekercampagne. Ik denk dat we het zeker verdienen.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.