Jelle Wallays opnieuw out na val in Vierdaagse van Duinkerke

Door , woensdag 15 mei 2019 om 14:14
Jelle Wallays opnieuw out na val in Vierdaagse van Duinkerke

©Cor Vos

Hoeveel pech kan je hebben? Nadat Jelle Wallays maanden out was door een val in de Tour de San Juan, kwam de West-Vlaming gisteren opnieuw ten val in de openingsrit van de Vierdaagse van Duinkerke. Onderzoek in het Brugse AZ Ziekenhuis moet uitwijzen hoe groot de schade is.

“Twee renners vóór hem kwamen op goed tien kilometer van de finish in Le Condé sur L’escaut ten val”, doet Lotto Soudalploegleider Frederik Willems ons het verhaal. “Jelle kon het duo niet meer ontwijken en ging zelf ook overkop. Hij brak de val met zijn rechterhand, wat in eerste instantie niet meer opleverde dan een snijwonde.”

Wallays kon de rit beëindigen en de schade bleek – op wat tijdverlies na – dus mee te vallen. “Toch voelde hij ’s avonds de pols steeds strammer worden. Er trad ook wat zwelling op, maar we wilden absoluut deze morgen afwachten. Bij een test met de fiets bleek helaas dat hij over onvoldoende remkracht beschikte om van start te gaan. Uit voorzorg is hij terug naar België afgereisd. Foto’s moeten nu aantonen wat de effectieve schade is. Als dat al kan tenminste, want door het vocht is dat misschien nog te vroeg.”

Nieuwe mentale tik
Willems hoopt uiteraard dat het vervolg van Wallays’ progamma niet in het gedrang komt. Door een buikgriep moest hij zijn comeback al uitstellen (hij zou aanvankelijk hervatten in de Ronde van Romandië, red) en nu dit… De Vierdaagse van Duinkerke was voor hem nochtans een ideale rittenkoers om te herbeginnen. Dat het uitgerekend in de eerste rit opnieuw fout loopt, is mentaal zeker niet leuk.”

“We kunnen alleen maar hopen dat, mocht er toch sprake zijn van een breukje, hij kan blijven trainen en zijn voorziene programma kan afwerken: de Hammer Series in Nederlands Limburg, de Baloise Belgium Tour en de ZLM Tour zijn zijn eerstvolgende wedstrijden.”

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

Headlines

Materiaalzone

Populair