Jenthe Biermans tweede bij debuut voor Arkéa-Samsic: “Krijg vertrouwen vanuit de ploeg”
Biermans (l) op het podium zondag - foto: Cor Vos
maandag 23 januari 2023 om 12:46

Jenthe Biermans tweede bij debuut voor Arkéa-Samsic: “Krijg vertrouwen vanuit de ploeg”

Jenthe Biermans debuteerde zondag in de Clàssica Comunitat Valenciana 1969 voor zijn nieuwe ploeg Arkéa-Samsic. Dat deed de 27-jarige renner niet onverdienstelijk, want hij eindigde achter Arnaud De Lie als tweede in de Spaanse eendaagse. “Het is mijn allereerste podiumplaats bij de profs”, vertelt Biermans op de site van Arkéa-Samsic.

“Ik ben erg blij om bij Arkéa-Samsic te horen”, vervolgde Biermans, die de voorbije drie seizoenen voor Israel-Premier Tech reed. “Ik voel me zelfverzekerd en krijg ook vertrouwen vanuit de ploeg. De tactiek voor deze wedstrijd was om in het bergachtige middenstuk te werken voor Clément Champoussin. Als ik er in de finale nog bij zou zitten, zouden we in de sprint mijn kaart trekken. Dat gebeurde.”

“Louis Barré en Clément Champoussin hebben me goed geholpen richting de finish. Ze deden het perfect”, aldus Biermans, die De Lie voor moest laten gaan, maar wel de tweede plek wegsnoepte voor Edvald Boasson Hagen. “Er heerst een sterke teamgeest bij Arkéa-Samsic. Dat zag ik vorig jaar al. We vormen een hechte groep. Louis eindigt als eerste in het bergklassement en ik eindig op het podium. Dat zet me in de schijnwerpers, maar zonder het werk van mijn teamgenoten was dit nooit gelukt. Het is dankzij hen dat ik hier sta!”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.