Joaquim Rodriguez voorzichtig ondanks goede tijdrit
woensdag 29 augustus 2012 om 22:08

Joaquim Rodriguez voorzichtig ondanks goede tijdrit

foto: Sirotti

Joaquim Rodriguez verraste vandaag vriend en vijand door de rode leiderstrui te behouden na de tijdrit van Cambados naar Pontevedra. Rodriguez verloor in de 39.5 km lange rit tegen de klok slechts 59 seconden op favoriet en concurrent Alberto Contador en 36 seconden op Chris Froome. De Spanjaard van Team Katusha was zelf erg tevreden over de uitkomst van zijn tijdrit.

”Ik ben zeer blij dat ik de leiderstrui heb kunnen behouden”, aldus Purito op de website van de ploeg. ”Ik denk dat ik een fantastische tijdrit heb gereden en mijzelf heb overtroffen vandaag. Dit is een teken dat onze aanpak het laatste jaar om mijn tijdrit te verbeteren zijn vruchten afwerpt”.

De Spanjaard was voor de tijdrit ook zeer optimistisch over zijn kansen op het lastige parcours. ”Ik was voor de start zeer rustig omdat ik wist dat Valerio Piva en Sebastian Weber mij in de auto zouden volgen. Vooral Sebastian is een zeer belangrijke schakel in het begrijpen en analyseren van een tijdrit door middel van nieuwe traningsschema’s en opbouw”.

Ondanks dat Rodriguez zijn grootste hobbel heeft overwonnen, waakt de Spanjaard voor teveel optimisme. ”Ik zou niet durven zeggen dat ik vanaf nu de favoriet ben. Contador, Froome en Valverde reden ook een sublieme tijdrit en er kan nog van alles gebeuren met vier zware bergritten voor de boeg”, aldus de Spaanse klimmer.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.