Joe Dombrowski voor twee seizoenen naar UAE Emirates
foto: Cor Vos
dinsdag 10 september 2019 om 08:30

Joe Dombrowski voor twee seizoenen naar UAE Emirates

Joe Dombrowski verruilt na dit seizoen EF Education First voor UAE Emirates, waar hij een tweejarig contract tekende. Bij zijn nieuwe ploeg moet de Amerikaan de klimmerskern gaan versterken. Daarnaast tekenden Marco Marcato en Alexandr Riabushenko voor een jaar bij.

“Joe is een pure klimmer en een erg interessante renner”, lichtte teammanager Joxean Matxin zijn nieuwste aanwinst toe. “In het begin van zijn carrière liet hij veelbelovende dingen zien en op het hoogste niveau bouwde hij al een schat aan ervaring op. Hij kan bergop met de besten mee zoals we zagen in de afgelopen Giro d’Italia.” Dombrowski (28) eindigde met de twaalfde plek net naast de top-10 van het eindklassement. En onlangs stond hij nog op het podium van de Tour of Utah.

“We geloven dat Joe een belangrijke renner kan worden voor het team aangezien hij de vereiste kwaliteiten en juiste houding bezit om ons te helpen in de slotkilometers van de zwaarste koersen. Joe wordt een gewaardeerd lid van ons team en zijn verbintenis maakt deel uit van een bredere ontwikkeling en groei van de ploeg”, aldus Matxin. Naast de komst van Dombrowski kondigde UAE Emirates ook contractverlenging van Marco Marcato (35) en Alexandr Riabushenko (23) aan.

Voor Marcato, die momenteel actief is in de Vuelta a España, wordt 2020 zijn vierde seizoen bij de ploeg. Eerder reed de ervaren Italiaan onder meer voor Vacansoleil-DCM, Cannondale en Wanty-Groupe Gobert. Riabushenko begon in 2017 als stagiair bij de ploeg en kon daarna aanblijven. De Wit-Rus was in 2016 Europees kampioen bij de beloften. Dit seizoen was hij onder meer tweede in de GP di Lugano en vierde op de wegwedstrijd tijdens de Europese Spelen in zijn eigen land.

Voorlopige aanwinsten UAE Emirates voor 2020
flag-co Andres Camilo Ardila
flag-dk Mikkel Bjerg
flag-it Alessandro Covi
flag-us Joe Dombrowski
flag-it Davide Formolo
flag-us Brandon McNulty
flag-ar Maximiliano Richeze

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.