John Lelangue: “Ik zie toch zes echte sprintkansen”

dinsdag 15 oktober 2019 om 18:39
John Lelangue: “Ik zie toch zes echte sprintkansen”

foto: Cor Vos

De sprinters lijken er bekaaid vanaf te komen in de Tour de France 2020, maar John Lelangue – algemeen manager bij Lotto-Soudal – ziet toch aardig wat kansen voor zijn poulain Caleb Ewan. “Ik blijf optimistisch en ik zie toch zes echte sprintkansen”, zo vertelt de grote baas in gesprek met Het Nieuwsblad.

Ewan was vandaag aanwezig in Parijs om de presentatie bij te wonen. De Australische sprinter – dit jaar winnaar van maar liefst drie Touretappes – zag hoe ASO-directeur Christian Prudhomme een loodzwaar parcours presenteerde. “En toch tel ik misschien wel zeven sprintmogelijkheden. Weliswaar op geaccidenteerd terrein, maar Caleb heeft in het verleden al laten zien dat hij geen schrik moet hebben.”

“En vergeet niet dat we meer renners hebben dan Caleb. Er liggen voor onze ploeg heel wat mogelijkheden.” En dus legt Lelangue de lat hoog. “Ik ga voor minimaal drie ritzeges. We willen even goed doen als dit jaar. We hebben geen klassementsrenner, dus zullen we in de bergen aanvallen. We hopen dat onze renners de vrijheid zullen krijgen. Er liggen overal kansen, van Nice tot Parijs, met uitzondering van de klimtijdrit.”

Lelangue ziet kortom aardig wat sprintkansen, maar is tegelijkertijd ook realistisch. “In de eerste week zijn er al ritten met vierduizend hoogtemeters. Dat zijn etappes voor de klassementsrenners. Er is geen overgangsperiode en dat zal zwaar zijn voor de ronderenners. Maar in deze Tour zijn er kansen voor meerdere coureurs.”

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.