Jonas Rickaert succesvol geopereerd aan beknelde liesslagader
foto: Alpecin-Fenix
vrijdag 24 juni 2022 om 08:47

Jonas Rickaert succesvol geopereerd aan beknelde liesslagader

Jonas Rickaert is donderdag succesvol geopereerd aan een beknelde liesslagader. De coureur van Alpecin-Fenix kampte al een tijdje met een knik in de linker liesslagader, waardoor hij een ‘raar gevoel’ in zijn linkerbeen kreeg. Mogelijk is het seizoen al klaar voor Rickaert.

Alpecin-Fenix maakte donderdagavond melding van de geslaagde ingreep in het ziekenhuis in Eindhoven bij de 28-jarige Rickaert. “Hij staat nu voor een langdurige revalidatie, te beginnen met een strikte rustperiode voor de komende vijf weken. We staan allemaal achter je, Ricky”, aldus het Belgische ProTeam op social media.

Rickaert, die zich de laatste jaren ontpopt heeft tot sprintaantrekker van Tim Merlier, Jasper Philipsen en trouwe helper van Mathieu van der Poel, zei eerder al dat het seizoen 2022 er mogelijk al op zit voor hem. “Dit jaar kom ik waarschijnlijk niet meer in actie. Maar ik ga hard werken om sterker terug te komen. Ik wil mijn ploeggenoten bij Alpecin-Fenix veel succes wensen voor de rest van het seizoen; ga gewoon door zoals jullie de eerste seizoenshelft hebben gedaan.”

Eerder dit jaar verlengde Rickaert zijn contract bij Alpecin-Fenix (vanaf 1 juli Alpecin-Deceuninck, red.) tot eind 2025.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.