Jonathan Hivert sprint naar zege in 33e Tour du Finistère
foto: Sirotti
zaterdag 14 april 2018 om 16:52

Jonathan Hivert sprint naar zege in 33e Tour du Finistère

Jonathan Hivert heeft vanmiddag de 33e editie van de Tour du Finistère op zijn naam gezet. De 33-jarige Fransman van Direct Energie was in Franse eendagswedstrijd de snelste in een groepssprint. Romain Bardet eindigde op de tweede plaats, Guillaume Martin was derde. Hivert volgt op de erelijst Julien Loubet op, die vorig jaar de beste was.

In de 33e editie van de Bretoense eendagswedstrijd koersten de renners van Saint-Évarzec naar Quimper over een afstand van 191,1 kilometer. Onderweg dienden de renners flink wat hoogtemeters te overwinnen, waardoor een combinatie van goede klimbenen en een sterke sprint van pas kwam.

Vier renners zorgden voor de vlucht van de dag. Nicolas Baldo en Corentin Ermenault vielen al vroeg in de koers aan en zagen Michiel Dieleman en Jelle Mannaerts aansluiten. Ook Fridtjof Røinås probeerde oversteek te maken. Toen hij zag dat die poging tevergeefs was, liet hij zich terugzakken in het peloton.

De vluchters pakten maximaal bijna negen minuten voorsprong op het peloton, waar Fortuneo-Samsic het tempo bepaalde. Bij het ingaan van de laatste honderd kilometer was de marge al flink geslonken en met nog vijftig kilometer voor de wielen hijgde het peloton hen al in de nek. In de slotfase scheidde een elitegroepje zich af van het pak, met daarbij onder anderen Bardet, Warren Barguil en Tejay van Garderen. In de sprint met zo’n vijftien renners was Hivert de snelste.

Vijfde succes
Voor Hivert was het alweer het vijfde succes van 2018. In de Tour du Haut Var was de Fransman onverslaanbaar. Hij won er twee etappes en het eindklassement. Vervolgens zegevierde hij in de derde rit van Parijs-Nice, na een felbetwiste finale.

RIDE Magazine
6 Reacties
Sorteer op:
14 april 2018 16:58
Deze man wint ongeveer alles waar hij start in Frankrijk dit jaar
14 april 2018 17:21
Zou een mooie renner zijn voor Team LottoNL-Jumbo.
14 april 2018 17:26
Hivert reed ooit bij belkin, kon daar weinig tot niks.
14 april 2018 17:53
Sterke bezette koers.
14 april 2018 18:02
Nu is ook meteen duidelijk waarom Direct Energie een wildcard had moeten krijgen voor de Vuelta. Dumoulin trouwens 24e geworden in deze koers ;)
14 april 2018 20:03
Elders lees ik dat dit parcours gelijk is aan een etappe in de komende tour. Dat lijkt me wel nuttige informatie en geeft een extra dimensie aan deze koers.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.