Joop Zoetemelk mag ziekenhuis snel verlaten

Joop Zoetemelk mag ziekenhuis snel verlaten

foto: Marcel Koch (archief)

Joop Zoetemelk is succesvol geopereerd, nadat hij zondag tijdens een fietsrit meerdere botbreuken opliep bij een aanrijding met een auto. Dat heeft zijn vrouw laten weten aan De Telegraaf. De 73-jarige Zoetemelk heeft geen orgaan- en hersenschade overgehouden aan de val.

“Joop is zondag geopereerd aan een arm en een been. Er is in ieder geval geen orgaanschade of een hoofdtrauma”, zegt Zoetemelks vrouw. “Hij zal nog wel een tijdje in het ziekenhuis moeten blijven, maar hij maakt het naar omstandigheden goed.”

Zondagochtend werd Zoetemelk (winnaar van de Tour de France 1980) tijdens een fietstocht in de omgeving Parijs aangereden, waarna hij met een helikopter naar het ziekenhuis werd afgevoerd. (Maandag 21 september, 18.49 uur)


Update 13.10 uur – Zoetemelk mag ziekenhuis snel verlaten, toch geen beenbreuk

Het herstel van Joop Zoetemelk verloopt voorspoedig. De oud-wielrenner is succesvol geopereerd aan zijn linkerarm en rechterhand. Aanvankelijk werd gedacht dat zijn rechterbeen ook gebroken was, maar dat blijkt niet zo te zijn. Er zit wel een grote wond op dat been. De doktoren hebben Zoetemelks vrouw Dany laten weten dat hij over enkele dagen het ziekenhuis mag verlaten. (Donderdag 24 september, 13.10 uur)

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.