Joran Wyseure zegeviert in U23-versie van Duinencross Koksijde
Joran Wyseure op archiefbeeld - foto: Cor Vos
zondag 21 november 2021 om 12:50

Joran Wyseure zegeviert in U23-versie van Duinencross Koksijde

Joran Wyseure heeft vandaag de beloftenversie van de Duinencross van Koksijde op zijn naam geschreven. De 20-jarige crosser wist in de slotronde Jente Michels van zich af te schudden en kwam solo over de streep.

De U23-versie van de Duinencross van Koksijde maakt geen deel uit van de Wereldbeker, maar dit mocht de pret niet drukken. Er verschenen meerdere talentvolle renners aan de start. Het was vooral uitkijken naar Tormans Cyclocross Team, dat met Wyseure en Emiel Verstrynge twee serieuze kanshebbers kon uitspelen.

Wyseure en Verstrynge wisten ook de eerste schifting te overleven in Koksijde en maakten deel uit van een elitegroepje. Jente Michels leek in de eerste rondes over de beste benen te beschikken en reed weg van zijn concurrenten. Michels deed zo een gooi naar de zege, maar dat was buiten Wyseure gerekend.

De renner van Tormans ging in de slotfase op jacht naar de eenzame leider Michels en kwam net voor het ingaan van de laatste ronde aansluiten. Wyseure besloot vervolgens door te trekken en dit bleek de sportieve doodsteek voor Michels. Wyseure reed alsmaar verder weg en kwam uiteindelijk solo over de streep. Michels moest genoegen nemen met de tweede plaats, Verstrynge werd derde.

Geef een reactie