Journalist Nico Dick versterkt WielerFlits

Door , zaterdag 1 september 2018 om 08:30
Journalist Nico Dick versterkt WielerFlits

Het is de tijd van het jaar waarin het transfernieuwtjes regent. Onze redactie is dagelijks druk met het verwerken van deze laatste ontwikkelingen uit het wielerpeloton. Vandaag kunnen wij een transfer aankondigen, want wij hebben ons versterkt met wielerjournalist Nico Dick.

Nico maakt de overstap van de Belgische krant Het Laatste Nieuws, waarvoor hij meer dan vijftien jaar het wielerpeloton achterna reisde. Ook is hij bekend als auteur van de biografieën Ik fiets focus over Wout van Aert en Recht uit het Hart van Niels Albert.

Zijn journalistieke roots liggen in de modder van het veldrijden. En dat is het terrein waar wij deze winter een grote stap vooruit willen zetten. Om in wielertermen te spreken: Nico wordt onze kopman voor het veldrijden. Wat we precies gaan doen, maken we later bekend, wanneer het crossseizoen echt losbarst.

Met de komst van Nico hebben wij ook een nieuwe specialist van het Belgische wielrennen in huis. Samen met onze redacteur Niels Bastiaens gaat hij de Vlaamse redactie vormen. De nieuwe website, die we vorige maand lanceerden, gaan we later dit jaar uitbreiden met een Belgische nieuwssectie.

Met deze stappen hopen we WielerFlits weer een klein beetje beter te maken. Ik heb er alle vertrouwen in dat dat is gelukt.

Maxim Horssels
Hoofdredacteur WielerFlits

Dit artikel delen:

28 Reacties

Javier 1 september 2018 om 08:37

Goed nieuws om het weekend mee te beginnen, mooie transfer! ;)

Ik wens Nick veel succes. Wielerflits is goed bezig, mooie nieuwe website, redactie aan het versterken. Gaaf

jorrytj 1 september 2018 om 08:54

Onderweg om steeds completer te worden! Gefeliciteerd aan beide partijen!
En ontstaan omdat wielerupdate stopte met de reacties. Wat fijn dat dat hier nog steeds kan en dat we meningen uit kunnen blijven wisselen!

appiett 1 september 2018 om 09:33

Ik heb als oude site ook nog iets als sportone ofzo in mijn hoofd. Of klopt dat niet?
Ontopic. Lijkt me een goede aanwinst

xistnc 1 september 2018 om 09:25

Ik zoek het vergelijkbare artikel over Julian Dubbeld en Ties Wijntjes, maar ik kan het niet vinden. Zoek ik niet goed?

trickstuff 1 september 2018 om 09:31

Ik vermoed dat de oorzaak ligt in het verschil tussen een professionele journalist en goedwillende liefhebbers.

Maxim Horssels 1 september 2018 om 21:06

Het verschil zit ‘m in beginnende journalisten (die wij zelf opleiden) en het binnenhalen van een absoluut journalistiek zwaargewicht. Eerlijk gezegd leek mij dat duidelijk, maar ik leg het desgevraagd graag voor jullie uit.

xistnc 1 september 2018 om 21:33

Het gaat er niet zozeer om of het duidelijk is, maar wel of het relevant is. Het aanwerven van een journalist an sich doet er feitelijk helemaal niet toe. Dat jullie dit doen in het kader van een koerswijziging/-uitbreiding is wél relevant. Het zou daarom logischer zijn om dat voorop te stellen.

Kruisberg 1 september 2018 om 11:30

Leuk dat wielerflits bezig is met ontwikkeling en steeds professioneler wordt! Zelf helemaal niet geïnteresseerd in veldrijden, had ook het idee dat die interesse over het algemeen wat afneemt dus begrijp niet helemaal waarom daar meer aandacht moet komen te liggen op wielerflits, maar voor de mensen die het wel leuk vinden is dit fijn natuurlijk! Maar mochten er mooie interviews en verhalen worden geschreven zal ik die altijd lezen.

Frits des Jeux 1 september 2018 om 13:46

Precies dit. Het veldrijden leeft buiten Vlaanderen amper. Brabant en Limburg allicht nog enigszins en Nederlandse crossen verdwijnen de laatste jaren.

Hoop dat de beste man (wiens naam ik nog nooit van gehoord heb) zichzelf en zijn ambities in een artikel toelicht een dezer dagen. Het is op het oog een vreemde stap om van een Vlaamse krant als veldritwatcher naar een Nederlandse website te gaan.

Edit: De man is freelance actief voor het nieuwsblad lees ik nu. Dat zet 1 en ander wel in perspectief. Rest mij wel de vraag waarom er als Nederlandse site gekozen is voor een Belg. Op Belgisch vlak hebben jullie al de beste schrijver in huis met Niels. Een Nederlandse variant van zijn stukken was zeker een aanwinst gehad. Zijn weekendinterviews en voorbeschouwingen zijn echt het beste. Dat vind ik als Nederlander toch wel jammer.

Maxim Horssels 1 september 2018 om 21:02

Freelance actief voor Het Nieuwsblad? Bij mijn weten werkte hij tot gisteren voor Het Laatste Nieuws. Nico is een allround wielerjournalist met een uitgebreid internationaal netwerk. Zijn focus komt te liggen op veldrijden en het Vlaamse wielrennen, maar hij zal ook over internationale toppers gaan schrijven.

xistnc 1 september 2018 om 21:30

Een onbekende naam is wat mij betreft alleen maar goed. Gemiddeld genomen zijn de reguliere WF-artikelen waarbij geen auteur wordt vermeld zorgvuldiger geschreven dan de artikelen met vermelding.

Frits des Jeux 1 september 2018 om 22:50

@Maxim freelance voor het laatste nieuws inderdaad. Haal die twee kranten nog wel eens door elkaar

assen 1 september 2018 om 11:47

Mooi, ook gezien de grote hoeveelheid Vlaamse wielerfans (grotere markt dan de Nederlandse).

KnightBiker 1 september 2018 om 12:33

Statistieken? Ik weet zo net niet of dat klopt… Nederlandse wielerfans zijn volgens mij meer zelf fietsers, waar belgie Meer fans heeft die naar Het wielrennen gaan zoals we in nederland Met voetbal doen… Maar Meer of minder fans, daar durf Ik zo snel geen uitspraak over te doen.

Sammysosa 1 september 2018 om 12:02

Mooi mannen!

KnightBiker 1 september 2018 om 12:27

Goed om er wat vers bloed blij te hebben: Welkom Vlaanderen! (Wielerflits.be nog vrij?)

Ik hoop dat de journalistieke kwaliteit wat omhoog gaat: te vaak worden er onderdelen van wat renners gezegd hebben weggelaten om een reactie los te krijgen op Het forum. De Nuance van wat sommige renners zeggen en hun reputatie wordt op die manier geweld aangedaan.

Ik hoop Ook op Meer journalistiek werk zoals op Cyclingtips en pezcyclingnews.

Maxim Horssels 1 september 2018 om 20:59

Dit is precies wat we gaan doen.

KnightBiker 2 september 2018 om 11:35

@maxim
Mooi voornemen, bedankt voor De reactie!

betonmolen 1 september 2018 om 13:18

Volgende stap is papieren uitgaves? Specials met overzicht aan begin van het seizoen b.v. . Ik weet wel een goede drukkerij

Col du Bramont 1 september 2018 om 14:04

Mooi nieuws. De cross heeft nogal wat Vlaamse genen en dat zal altijd zo blijven. Er is zeker behoefte aan meer achtergrond verhalen en duiding.

kielabokki 1 september 2018 om 14:22

Ik ken de beste man niet, maar enorm goede zet lijkt me. Kwaliteit in huis halen, prima.

Jacco van Stierop 1 september 2018 om 14:38

Zal er nu ook een verschuiving plaatsvinden van een Nederlandse website naar een Nederlandstalige website? Concreter: zal men vanaf heden niet meer “onze landgenoot” schrijven met betrekking tot een Nederlandse renner?

Maxim Horssels 1 september 2018 om 20:58

Wij blijven gewoon “onze landgenoot” schrijven!

Verweggistan 1 september 2018 om 21:36

‘Zeker en vast’ dat er nu wel meer ‘tuimelpertes zonder erg’ komen :)

xistnc 1 september 2018 om 21:48

In het algemeen winnen de Vlamingen van ‘ons’ met taalspelletjes, dus taalkundig kan Wielerflits er alleen maar op vooruit gaan!

SDee79 1 september 2018 om 16:26

Bedankt Maxim voor het leuke artikel over Nico! En ik wens jullie allen samen veel succes toe!

Verweggistan 1 september 2018 om 21:35

Mooi. Veldritkrant.be was eigenlijk nog de enige wielersite die ik naast WF nog bekeek, maar die hebben jullie nu dus ook binnenboord gehaald. Mooi.

simplex 1 september 2018 om 22:14

Kortom, iedereen blij met dit initiatief. Zelfs xistnc, die de relevantie nu ook snapt en zelfs hoopt op vrijwel foutloze artikelen want het gaat om Vlaamse inbreng.
Wat niets afdoet aan de journalistieke en taalkundige inbreng van de Nederlandse inbreng vaak door min of meer "vrijwillige" wielerliefhebbers.

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.