Jules primus in eerste rit Circuit Cycliste Sarthe
foto: Sirotti (archief)
dinsdag 4 april 2017 om 15:20

Jules primus in eerste rit Circuit Cycliste Sarthe

De eerste etappe in het Circuit Cycliste Sarthe is gewonnen door Justin Jules. De 30-jarige Fransman van WB-Veranclassic-Aqua Protect was in de straten van Pouzauges de snelste in de massasprint. Hij verschalkte Arthur Vichot en Andrea Vendrame. Bovendien is Jules vanzelfsprekend de eerste leider.

Budding op avontuur
Vanuit de start werd er direct gedemarreerd. Ángel Madrazo (Delko-Marseille Provence-KTM) zette aan en kreeg onze landgenoot Martijn Budding (Roompot-Nederlandse Loterij) met zich mee. De twee kregen in natte omstandigheden vrijwel meteen een vrijgeleide van het peloton, waar Direct Energie ging postvatten aan het front. Al snel reed het tweetal een voorsprong van meer dan zes minuten bijeen. Tegenaanvallers waren er niet.

Madrazo strandt in het zicht van de haven
Onderweg waren er de nodige bergpunten te verdienen. Helaas voor Budding was Madrazo op alle drie de klimmetjes de betere van de twee. In de slotfase stonden er zes omlopen van 8,6 kilometer op het programma. Met nog drie en halve omloop voor de wielen moest Budding zijn vluchtmakker laten gaan. Madrazo werd twee rondes later teruggepakt door peloton. In de massasprint stond er vervolgens geen maat op Jules.

RIDE Magazine
3 Reacties
Sorteer op:
4 april 2017 17:09
Boeckmans deed zeker niet mee?
4 april 2017 17:49
Benieuwd of hij zijn handen nu wel aan het stuur heeft kunnen houden.
5 april 2017 09:26
Op deze archieffoto in ieder geval niet.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.