Julian Alaphilippe zet per direct punt achter seizoen

dinsdag 8 oktober 2019 om 10:55
Julian Alaphilippe zet per direct punt achter seizoen

Julian Alaphilippe - foto: Cor Vos

Het was de bedoeling dat de Franse publiekslieveling Julian Alaphilippe deze week nog Milaan-Turijn en de Ronde van Lombardije zou betwisten, maar Deceuninck-Quick Step laat weten dat hij zich heeft afgemeld voor deze Italiaanse eindeseizoenswedstrijden.

Op het digitale huis van zijn werkgever laat Alaphilippe weten het jammer te vinden de twee Italiaanse koersen niet te betwisten. “Ik heb hard gewerkt om voor de derde keer dit jaar te pieken, maar tijdens het WK wist ik dat mijn conditie niet op het gewenste niveau is. Ik wilde graag met de jongens koersen in Italië en mijn best doen voor het team, maar nu ik niet alles kan geven is het logisch om nu al aan mijn herstel te werken om volgend jaar in de best mogelijke vorm aan de start van het nieuwe seizoen te staan.”

LouLou kan terugkijken op een buitengewoon geslaagd seizoen. Hij begon het jaar met twee achtereenvolgende dagzeges in de Vuelta a San Juan, waarna hij in Colombia nog een rit in een 2.1-koers wist mee te pikken. Ook in zijn eerste Europese wedstrijd – Strade Bianche – was het raak. Via de Tirreno-Adriatico, waar hij twee etappes wist te winnen, kwam hij uit bij Milaan-San Remo. Op de Poggio reed hij weg met een elitegroepje en op de Via Roma vloerde hij zijn concurrenten in de sprint.

La Primavera werd gevolgd door een etappezege in de Ronde van het Baskenland en de winst in de Waalse Pijl. Na een rustperiode maakte hij zijn rentree tijden het Critérium du Dauphiné, waar hij de zesde rit op zijn naam schreef. In de Ronde van Frankrijk groeide Alaphilippe uit tot de held van het Franse volk. Hij won de derde etappe naar Épernay en de individuele tijdrit in Pau. Daarnaast hield hij tot aan de negentiende etappe de gele trui vast. Uiteindelijk eindigde hij als vijfde in het eindklassement. In het derde en laatste deel van zijn seizoen bleek een zevende plaats in de Grote Prijs van Quebec het hoogst haalbare.

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.