Julie De Wilde tekent profcontract bij veldritploeg IKO-Crelan
foto: Cor Vos
vrijdag 2 oktober 2020 om 17:54

Julie De Wilde tekent profcontract bij veldritploeg IKO-Crelan

Julie De Wilde maakt per direct de overstap naar de veldritploeg van IKO-Crelan. Het 17-jarige talent heeft een profcontract tot eind 2023 getekend bij het team van Sanne Cant. De Wilde debuteert komend weekend al in de Ethias Cross van Kruibeke.

Ondanks interesse van meerdere WorldTour-ploegen, koos De Wilde voor het project van de broers Roodhooft. “Het feit dat een multidisciplinaire aanpak mogelijk is binnen het team heeft de doorslag gegeven. In eerste instantie wil ik mij verder ontwikkelen in het veld om zo tot een betere versie van mijzelf te komen. Vooral op technisch vlak moet ik nog veel progressie maken en ik ben ervan overtuigd dat het team mij daar perfect in zal bijstaan. Ook op de weg wil ik mij verder ontplooien”, zegt De Wilde.

Ze noemt het plan bij IKO-Crelan uniek. “Dit was de enige kans om een uitgebreid veldritprogramma mét begeleiding te rijden onder IKO-Crelan en anderzijds een volwaardig wegprogramma in een UCI-team. Met de ervaring van het team zowel op de weg als in het veld geloof ik in een mooi verhaal”, aldus De Wilde.

Ook de opleidingsploeg Crelan-IKO wordt versterkt. Brits juniorenkampioene Millie Couzens sluit aan bij Jinse Peeters, Kiona Crabbé en Emma Székely.

Julie De Wilde na het EK wielrennen 2020 – foto: Cor Vos

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.