Jumbo-Visma heeft selectie op papier voor Omloop Het Nieuwsblad

vrijdag 26 februari 2021 om 09:39
Jumbo-Visma heeft selectie op papier voor Omloop Het Nieuwsblad

Olav Kooij - foto: Cor Vos

Voor Jumbo-Visma begint aanstaande zaterdag pas het Europese wielerseizoen met Omloop Het Nieuwsblad. Waar in eerste instantie Mike Teunissen als kopman van start zou gaan, rijden nu meerdere coureurs in een vrije rol.

De ongelukkige Teunissen heeft bij zijn valpartij op Tenerife een spier ingescheurd in zijn bovenbeen. Die scheur is in Nederland geopereerd, maar het herstel duurt nog weken. “Al met al ben je dan acht, negen of tien weken verder”, kijkt de voorjaarsrenner van Jumbo-Visma vooruit. Zijn voorjaar lijkt dus in het water te vallen.

Jumbo-Visma kan zaterdag dus niet rekenen op Teunissen. Ook Wout van Aert is er nog niet bij. De absolute kopman voor de klassiekers zit nog altijd op Tenerife en is daar aan het trainen met het oog op latere doelen in het voorjaar. De Nederlandse WorldTour-ploeg rekent zaterdag dan ook op andere renners.

Profdebuut voor Olav Kooij
Pascal Eenkhoorn, Timo Roosen, Nathan van Hooydonck, Edoardo Affini, Olav Kooij, Paul Martens en Maarten Wynants staan wel aan de start van Omloop Het Nieuwsblad. “Ondanks dat we door het wegvallen van Mike zonder echte kopman rijden, moeten we met lef koersen”, zo laat ploegleider Arthur van Dongen weten.

Ook Pascal Eenkhoorn (midden) is van de partij – foto: Cor Vos

De 19-jarige Kooij zal in Omloop Het Nieuwsblad zijn profdebuut maken. “Ik kijk er erg naar uit dat ik mag debuteren in de Omloop. Het is niet bepaald de kleinste koers die er is. Ik heb nog geen wedstrijd in de benen, maar wel een goede winter gedraaid. Daar haal ik vertrouwen uit”, aldus Kooij.

De laatste Omloop voor Martens en Wynants 
Voor Affini en Van Hooydonck is het dan weer hun eerste wedstrijd voor Jumbo-Visma. Tot slot maken de routiniers Martens en Wynants deel uit van de selectie. Voor beiden is het hun laatste editie van de Omloop. Ze hangen later dit jaar hun fietsen aan de wilgen.

Selectie flag-nl Jumbo-Visma voor flag-be Omloop Het Nieuwsblad (27 februari)
flag-it Edoardo Affini
flag-nl Pascal Eenkhoorn
flag-be Nathan van Hooydonck
flag-nl Olav Kooij
flag-de Paul Martens
flag-nl Timo Roosen
flag-be Maarten Wynants

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.