Kevin Inkelaar pakt eerste bergrit Giro Valle d’Aosta U23
foto: Giro Valle d'Aosta 2018
donderdag 12 juli 2018 om 18:24

Kevin Inkelaar pakt eerste bergrit Giro Valle d’Aosta U23

Kevin Inkelaar heeft de eerste rit in de Giro Ciclistico Valle d’Aosta-Mont Blanc u23 2018 op zijn palmares bijgeschreven. Onze 21-jarige landgenoot van Polartec-Kometa achterhaalde op de slotklim naar Rhêmes-Notre-Dame de Italiaan Mattia Bellia, die de finale had geopend. Jonas Gregaard Wilsly uit Denemarken werd derde. Bellia is wel de nieuwe leider.

Opgave leider Vingegaard
Door een valpartij in de eerste wedstrijdkilometers, werd er een groot gedeelte van de beginfase geneutraliseerd afgelegd. Het regende daardoor vooral opgaves, in plaats van aanvallen. Na een uur ontstond wel de vlucht van de dag. Onze landgenoot Ben Gerrits (UC Monaco, foto hieronder rechts) zat lang in een chasse patat, maar zou de kop van de wedstrijd nooit bereiken. Ondertussen moest klassementsleider Jonas Vingegaard (foto hieronder links) opgeven.

Inkelaar maakt indruk
De kopgroep verzamelde uiteindelijk een voorsprong van dik zeven minuten. Met nog tien kilometer te gaan was het de Belg Laurens Huy (Lotto Soudal) die een voorsprong van twee minuten verdedigde op het peloton. Dat was het teken voor Mattia Bellia en even later Mark Donovan, om de aanval te openen. Zij raapten een voor een de vluchters op. Inkelaar begon daarna aan zijn opmars en kwam in de slotkilometer aansluiten bij Bellia. Die vloerde hij vervolgens in een sprint met twee.

Samenvatting eerste rit Giro Valle d’Aosta

RIDE Magazine
4 Reacties
Sorteer op:
12 juli 2018 18:52
Knappe overwinning! Wel benieuwd naar het verhaal. Was dit vanuit een kopgroep, of echt ook vanuit het peloton?
12 juli 2018 18:56
Zonder te stayeren of in de tweede waaier terecht te komen.... ;)
12 juli 2018 19:39
Als ik het liveverslag op het officiële twitteraccount lees, klinkt het alsof Bellia op de slotklim een voor een de vroege vluchters heeft opgeraapt en dat Inkelaar hem daarna heeft bijgehaald. Dan zou Inkelaar dus uit het peloton zijn gekomen. Wel een groot verschil tussen de eerste twee en de rest, knappe prestatie van beiden.
12 juli 2018 22:31
Van Gils die hier één ster kreeg op 16 minuten. Lijkt me en leuke klassieke renner in wording net als de rest van de Belgen aan de start.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.