Kévin Van Melsen (35) stopt aan het einde van het seizoen
foto: Cor Vos
zondag 3 juli 2022 om 16:45

Kévin Van Melsen (35) stopt aan het einde van het seizoen

Kévin Van Melsen is bezig aan zijn laatste seizoen als profwielrenner. De 35-jarige Belg kondigt middels een brief op de site van zijn ploeg Intermarché-Wanty-Gobert aan dat hij na 2022 zijn fiets aan de haak hangt.

“Vandaag is het moment gekomen om jullie te vertellen over het einde van een belangrijk hoofdstuk in mijn leven! Ik heb besloten om aan het einde van dit seizoen mijn loopbaan als profrenner te beëindigen”, begint Van Melsen, die zijn hele carrière voor Intermarché-Wanty-Gobert en de voorgangers daarvan reed. In 2009 sloot hij zich aan bij de formatie, die toen nog Willems Verandas heette en destijds op continentaal niveau actief was.

“Ik herinner me nog die eerste ontmoeting bij een tankstation om dat eerste contract met Jean-François Bourlart (de ploegmanager van Intermarché-Wanty-Gobert, red.) te tekenen! Ik kon me niet voorstellen dat we 14 jaar later nog steeds samen zouden zijn in dezelfde organisatie! Ik heb zeker geen grote resultaten neergezet, hoewel ik er misschien wel toe in staat was. Maar had ik anders ook zo’n lange carrière kunnen hebben?!”

Knechtenrol
Van Melsen boekte in zijn profcarrière geen overwinningen. Zijn beste uitslag noteerde hij in 2018, een achtste plaats in La Poly Normande (UCI 1.1). Hij had dan ook voornamelijk een rol als knecht. “Vanaf het moment dat ik me aansloot bij het team, heb ik mijn plek gevonden. Die van een teamgenoot waar je altijd op kunt rekenen. Hierdoor werd ik altijd beloond met een nieuw contract. Maar niet alleen dat… Ik had de kans om over de hele wereld te reizen en deel te nemen aan de grootste races ter wereld.”

“Ik heb bijna alle klassiekers gedaan, de Ronde van Spanje en in 2019 het hoogtepunt: de Tour de France. Onvergetelijke momenten, bijzondere ontmoetingen. Met mijn teamgenoten, onze staf maar ook met alle sponsors. Soms waren er ook zeer moeilijke tijden. Vooral het verlies van twee teamleden, Rob Goris en Antoine Demoitié, die ons veel te vroeg verlieten!!”

Van Melsen, die zijn vrienden, familie en iedereen die hem bij zijn carrière geholpen heeft bedankt, vervolgt zijn seizoen met de Ethias-Tour de Wallonie. Daarna staan onder andere de Eurométropole Tour en Paris-Chauny nog op zijn programma.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.