Kirsten Wild moet Gent-Wevelgem laten schieten wegens positieve coronatest
foto: Cor Vos
zondag 11 oktober 2020 om 08:11

Kirsten Wild moet Gent-Wevelgem laten schieten wegens positieve coronatest

Kirsten Wild zal vandaag haar titel niet verdedigen in Gent-Wevelgem. De renster van Ceratizit-WNT heeft op vrijdag 9 oktober een positieve coronatest afgelegd. “Gelukkig kreeg ik de uitslag voor mijn reis naar de teambubbel”, aldus Wild.

De 37-jarige sprintster testte vier dagen voor haar positieve test nog negatief op het virus. “Mijn eerste test was negatief, mijn tweede test nu positief. Ik ben heel erg teleurgesteld dat ik er niet bij kan zijn in Gent-Wevelgem. Gelukkig kreeg ik de uitslag voor mijn reis naar de teambubbel.”

“Ik verliet de bubbel al op 19 september, na de slotetappe van de Giro Rosa. Mijn positieve test heeft dus geen verdere gevolgen voor de ploeg.” Wild laat verder weten in relatief goede gezondheid te verkeren. Ze zal zich nu volledig focussen op haar herstel.

“We hopen dat Kirsten zo snel mogelijk weer in goede gezondheid kan aansluiten bij de ploeg”, steekt Ceratizit-WNT Wild een hart onder de riem. De Nederlandse wist vorig jaar Gent-Wevelgem te winnen door in een sprint af te rekenen met Lorena Wiebes en Letizia Paternoster.

Alé BTC Ljubljana besloot zich zaterdag al terug te trekken voor de Belgische klassieker. De ploeg van oud-winnares Marta Bastianelli meldt dat een van zijn rensters positief heeft getest op corona.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.