Kittel kraait victorie in GP de Fourmies
foto: © Bruno Bade
Youri IJnsen zondag 4 september 2016 om 16:02

Kittel kraait victorie in GP de Fourmies

Marcel Kittel heeft de GP de Fourmies 2016 op zijn naam geschreven. De 28-jarige Duitser van Etixx-Quick-Step was in Frankrijk sneller dan thuisrijders Nacer Bouhanni en Bryan Coquard. Kittel volgt Fabio Felline op.

Onafwendbare massasprint
Al vroeg op het parcours in en om Fourmies vormde zich een kopgroep van vijf renners. Andriy Grivko, Laurens De Vreese (beiden Astana), Jens Wallays (Topsport Vlaanderen-Baloise), Dennis Coenen (Crelan-Vastgoedservice) en David Menut (HP BTP-Auber 93) bundelden de krachten. Hun maximale voorsprong groeide nooit verder dan een kleine drie minuten. In het peloton deden Cofidis, Direct Energie, FDJ en Etixx-Quick-Step het werk. Op 25 kilometer was hun liedje uitgezongen. Diverse aanvalspogingen ten spijt, eindigde deze eendagskoers toch in een sprint. Daarin was Kittel de beste. Lieuwe Westra maakte in deze wedstrijd zijn rentree, maar stapte al na 33 kilometer af.

7 Reacties
Sorteer op:
Fijn dat de fransen 2 dagen op rij geklopt worden. Zet ze weer wat met de voeten op de grond!
1-dags sprintkoersen waarbij meer dan de helft van de deelnemende ploegen uit (P)CT bestaat. Je moet er maar van houden. Dit soort koersen mogen van mij van de kalender verdwijnen.
Mooi plannetje van Boonen en Kittel (zoals Boonen gisteren uitlegd bij Sporza). Kittel gisteren in steun voor Boonen, die het afrondt, nu andersom. Knap!
Westra maakte in Brussels classic zijn rentree! Redactie S.v.p aanpassen !
Nog weinig progressie bij Lieuwe zo te zien, is er niet iemand om hem mee te nemen op trainingstocht?
@Hadock, zijn de Fransen aan het zweven dan? Beetje zure reactie, desalniettemin blij dat QS twee dagen op rij wint.
Trouwens... "De Fransen"... Laat maar, waardeloze reactie dan zwijg je beter!

Geef een reactie