Marcel Kittel na opgave in BinckBank Tour: “Weet niet waar het aan ligt”

zondag 19 augustus 2018 om 09:01
Marcel Kittel na opgave in BinckBank Tour: “Weet niet waar het aan ligt”

Marcel Kittel - foto: Sirotti

Voor Marcel Kittel kwam de BinckBank Tour gisteren vroegtijdig ten einde. De 30-jarige Duitse sprinter hoopte na een teleurstellende Tour in de rittenkoers door de lage landen zijn vertrouwen op te vijzelen, maar na zijn opgave op weg naar Sittard verlaat hij de wedstrijd zonder zege.

“Ik ben enorm teleurgesteld dat ik op moest geven in de BinckBank Tour”, schrijft hij op zijn Instagram pagina. “Terwijl ik opnieuw kritiek krijg, ben ik op zoek naar een verklaring. Het is  een ongelooflijk moeilijk seizoen geweest. Ik hoopte met de ploeg dingen te kunnen veranderen. Het begon veelbelovend met een tweede plek in de openingsrit, maar daarna werd het niet beter. Ik weet niet zeker waar het aan ligt. Ik doe mijn best om te slagen, maar sinds april krijg ik steeds opnieuw een tegenslag. Voor mij was de magische formule om succesvol te zijn dat mijn lichaam en geest op één lijn waren. Ik denk dat het daar momenteel aan schort”, aldus Kittel.

Hij krijgt alweer snel een kans om zich sportief te revancheren. Donderdag start hij namelijk in de Deutschland Tour. “In de Deutschland Tour begin ik weer met een schone lei. Ik start met een positieve gedachte: ik heb nu een extra rustdag voor de start van de openingsrit in Koblenz.”

Dit artikel delen:

9 Reacties

Marszzz 19 augustus 2018 om 09:12

Het hele jaar is het niks met Marcel Kittel. Die sprint van de week zou hij voorheen met twee vingers in de neus hebben gewonnen. Zou als ik hem was 2018 gauw vergeten en een goede mind set vinden voor het volgend jaar.

OliverNaesen 19 augustus 2018 om 09:41

Je kan hem deze BB Tour toch weinig verwijten. Een tweede plaats ondanks dat hij niet goed was afgezet en van ver kwam. Gister was hij bij voorbaat kansloos, twee keer bleef er een kopgroep weg, waar hij niets aan kan doen. Enkel de Stuyven rit was hij misschien niet op de afspraak.

skylimit 19 augustus 2018 om 10:21

@olivernaesen, Kittel is (of was) een groot sprinter, maar heeft dit jaar nog nauwelijks een fatsoenlijk resultaat geboekt, laat staan een grote wedstrijd kunnen winnen. Kittel wordt op zijn sprints afgerekend en om wat voor redenen dan ook komt dat er dit jaar helemaal niet uit en dat ligt voornamelijk aan Kittel zelf.

OliverNaesen 19 augustus 2018 om 10:33

Nee de rest van het jaar was, op de Tirreno na, heel slecht, absoluut, maar er staat in het artikel dat hij opnieuw kritiek krijgt.

Samlambeej 19 augustus 2018 om 11:02

Zijn grootste probleem is dat hij geen leiding kan geven aan zijn trein. Misschien kan Dirk De Mol de trein volgend seizoen op de rails zetten als nieuwe ploegleider bij Katusha.
Misschien ook nog een laatste lead-out halen die Kittel wel vetrouwt.
Met de vorm zat het wel goed. Getuige de vele 2de en 3de plekken, telkens kwam hij van heel ver.

EddyB1958 19 augustus 2018 om 11:15

In internationale koersen behaalde Katusha 3 overwinningen.
Haas won een rit in Oman,koers van niveau HC.
En Kittel won twee ritten in Toscane,nieveau WorldTour.
Een vierde zege was er op nationaal niveau,met Martin in het
Duits kampioenschap tijdrijden.
En in de PCS ranking is de eerste Katusha renner Zakarin op plaats 45.
Hij is ook de enige renner in de top 100.
Dus kan je je ook afvragen,of het niet aan de begeleiding van de renners ligt?

Fort 19 augustus 2018 om 11:38

Natuurlijk is het altijd goed om op de eerste plaats naar je zelf te kijken en wat je hierin anders kan doen. Echter lijkt Eddy het toch ook duidelijk te maken dat er zo iets als omgevingsfactoren en wisselwerking bestaat. Alsof het bij elke niet goed functionerende werknemer altijd aan de werknemer zelf ligt. Ik durf zelfs te beweren dat tegenwoordig het tegendeel vaker waar is.

west 19 augustus 2018 om 14:33

Lichaam, geest en haar.

Ornor 19 augustus 2018 om 14:54

Tsja hij heeft zelf denk ik ook onderschat hoe belangrijk een goede ploeg voor hem is om ritten te winnen. De omstandigheden zijn niet ideaal, maar die heeft ie grotendeels ook zelf gekozen.

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.