Kittel: “Roze trui niet het belangrijkste doel van deze Giro”
foto: Marcel Koch
zaterdag 7 mei 2016 om 11:23

Kittel: “Roze trui niet het belangrijkste doel van deze Giro”

De grootste bedreiging voor de roze trui van Tom Dumoulin lijkt de komende dagen uit Duitse hoek te komen. Marcel Kittel, vorig jaar nog ploeggenoot van de Nederlander bij Giant-Alpecin, gaf gisteren dankzij een uitstekende proloog slechts elf tellen toe. Die achterstand zou hij vandaag al kunnen wegpoetsen door op de streep en onderweg voldoende bonificatieseconden te pakken.

“Het is leuk dat ik uitzicht behoud op het roze, maar dit is voor mij niet hét doel van deze Giro”, vertelt de renner van Etixx-Quick-Step, die vooral op ritzeges aast, aan Het Nieuwsblad. “Ik ben niet van plan om de ploeg meteen in de gordijnen te jagen voor de tussensprints die telkens drie seconden opleveren voor de winnaar. Verlaat ik Gelderland in het roze, dan zal ik een tevreden man zijn, maar ik denk niet dat ik al meteen plankgas ga in de eerste tussensprint.”

Kittel spaart zijn krachten het liefst voor de verwachte massasprints. “Het roze kan ik theoretisch pakken door twee keer toe te slaan bij de finish, waar de winnaar telkens tien seconden pakt. Dat zou pas fantastisch zijn.” Zijn goede vorm van dit voorjaar hoopt hij de komende weken dan ook door te trekken. “Ik wil hier zoveel mogelijk winnen, maar ik plak er geen cijfer op.”

RIDE Magazine
9 Reacties
Sorteer op:
7 mei 2016 11:28
Als je naar zijn prestatie van gisteren is hij natuurlijk wél met roze bezig, heeft echt alles gegeven!
7 mei 2016 11:31
En gezien zijn tijd ook uitstekend in vorm. Er staan natuurlijk veel goede sprinters aan de start hier, maar als de leadout klopt, vrees ik toch dat Tom zijn trui morgen kwijt is.
7 mei 2016 11:37
Als Roglic voor Dumoulin over de finish komt heeft hij dan de roze trui? Als dat zo is moet Dumoulin in de sprint roglic in de gaten houden.
7 mei 2016 11:48
@sk32,
Volgens mij is dit niet het geval. Tijdrit verschil blijft doorslaggevend.
7 mei 2016 11:48
Nee SK32, als ze in dezelfde groep binnenkomen, waar ik vanuit ga, krijgen ze beide precies dezelfde tijd toegerekend.
7 mei 2016 12:05
Belangrijkste taak van vandaag is ver vóór de kamikaze italianen uit zitten. Hoe luguber ook, met enkele van mijn maten heb ik een 'potje' welke sprinter(s) er na vandaag niet meer meedoen.
7 mei 2016 12:06
Doordat het verschil 11 seconden is en de bonus seconden onderweg waarschijnlijk voor de vluchters is, komt Kittel met winst op 1 seconde van Dumoulin en Roglic. Dan zou Dumoulin na alle waarschijnlijkheid ook morgen in het roze starten, maar is het Kittel die het zal dragen in de eerste week in Italië, mocht hij zijn goede vorm bevestigen uiteraard.
7 mei 2016 12:13
Waarna dumoulin hem in de 4 de rit in italie weer mag dragen aan de start...
7 mei 2016 12:32
@nasibal, vergeet Ewan niet. Trouwens de enige nette sprinter is Greipel volgens mij, ieder ander heb ik wel eens een van de lijn afwijkende beweging zien maken. Zo gaat dat nu eenmaal in de sprint.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.