Knieblessure houdt Gesink uit Ronde van Zeeland Seaports en Catalonië
woensdag 18 maart 2015 om 15:32

Knieblessure houdt Gesink uit Ronde van Zeeland Seaports en Catalonië

Robert Gesink moet zijn rentree uitstellen. De renner van LottoNL-Jumbo kampt met een lichte knieblessure en doet daarom komend weekend niet mee aan de Ronde van Zeeland Seaports, waar hij juist een van de blikvangers zou zijn. Ook de Ronde van Catalonië, die maandag van start gaat, komt te vroeg.

Gesink liep de knieblessure op tijdens een van zijn trainingen. Hij hoopt wel op tijd fit te zijn voor de Ronde van het Baskenland en de klassiekers.

Door prive-omstandigheden kende Gesink al een onrustige aanloop naar zijn seizoen. Hij liet onder meer de Ronde van de Algarve en de Tirreno-Adriatico schieten.

RIDE Magazine
121 Reacties
Sorteer op:
18 maart 2015 16:40
@klootje kriekeljon
eens, als je als ploeg zo weinig kopmannen in dienst hebt dan ben je bij het uitvallen van 1 al erg kwetsbaar.
Nu ligt ook constant de druk bij Gesink erop als hij weer terugkomt na een tegenslag, aangezien de (meeste) resultaten van hem af moeten komen.
In een andere ploeg zou hij in de schaduw rustiger kunnen terugkeren.
18 maart 2015 16:41
@xistnc Nee dat zeg ik niet

@Vlek misschien legt Gesink zich zelf wel een bepaalde druk op, maar verwacht hij dat hij niet aan zijn eigen verwachtingen kan voldoen door de achterstand die hij is opgelopen en kan hij daar niet mee omgaan.
18 maart 2015 16:44
pff. Gesink kan beter met zijn tegenslag omgaan dan veel van zijn fans. :p
18 maart 2015 16:45
Ik hoop echt dat Gesink dit jaar een mooie overwinning pakt om weer een heleboel mensen de mond te snoeren. Ik denk dan ook dat hij daar zeker toe in staat is. Hij moet gewoon rustig en niet te geforceerd weer aan een koers beginnen. Een fitte Gesink is altijd garantie voor een topprestatie. En hij komt dit jaar nog fit en zonder zorgen aan zijn hoofd aan de start van vele koersen.
18 maart 2015 16:48
Quote:
misschien legt Gesink zich zelf wel een bepaalde druk op, maar verwacht hij dat hij niet aan zijn eigen verwachtingen kan voldoen door de achterstand die hij is opgelopen en kan hij daar niet mee omgaan.

Dat is vast een van de mogelijkheden. Heel verstandig dan van hem om via de blog van Annemiek van Vleten naar buiten te laten komen dat hij tijdens de hoogtestage al knieklachten had, dan kon hij zelf kiezen wanneer hij die kaart ging spelen. Hij had tenslotte een uitleg nodig voor zijn opgelopen achterstand deze winter.
Gezond verstand...
18 maart 2015 16:48
Off topic: Boeckmans wint Nokere Koerse. Lotto-Jumbo stelt weer diep teleur met net wel/ net geen top 10 plaats
18 maart 2015 16:50
Kijk dit is precies wat me opvalt aan jou. Op het moment dat je een uitspraak kunt of zelfs moet doen, kies je voor een 'manoeuvre'. En daarmee kies je er ook bewust of onbewust voor om het onderwerp dat de ander aansnijdt op een zijspoor te zetten. Dat vind ik dus heel erg jammer, maar tegelijk vind ik het ook een trucje dat voorkomt dat je antwoord hoeft te geven op de werkelijke vraag .

Dus, vastgesteld hebbende dat ik ook open deuren (?) gebruik, klopt de volgende suggestie in mijn vraagstelling?
Vanmarcke is de gedroomde (buitenlandse) kopman bij een ploeg die als visie heeft om met de beste Nederlandse wielrenners mee te strijden bij de wereldtop. Een ploeg die heeft moeten inkrimpen en al niet voldoende budget heeft om een brede selectie in te delen neemt met Robert Gesink als kopman een risico, gekeken naar zijn staat van dienst de afgelopen jaren.
18 maart 2015 16:50
Fijne eerste bijdrage jero10
18 maart 2015 16:52
Ik vind het gewoon fascinerend hoe mensen hier een knieprobleem vertalen naar een mentaliteitsprobleem.

Of: als ik voor mijn vriendin of zoontje moet zorgen, verwacht mijn baas me ook gewoon op mijn werk.

Lijkt me terecht van je baas, maar ik waag te betwijfelen of jouw baan ook regelmatig wisselt van locatie in de zin van Spanje, Italie, Frankrijk etcetera. Volgens mij heeft Gesink ondanks z'n privébeslommeringen gewoon doorgetraind.

De enige wijze om te concluderen dat zijn mentaliteit niet in orde is, is door te zeggen dat hij geen klachten of privéproblemen heeft maar dat hij daarover liegt. Dat is nogal wat.
18 maart 2015 16:52
De spoeling bij Lotte-Jumbo is te dun voor dit soort dingen. Bij andere ploegen schuift alles op en is het geen probleem. Maar met zo weinig renners en dan ook nog zo weinig renners die een klassement kunnen rijden, is dit funest voor het seizoen van Lotto-Jumbo.
18 maart 2015 16:54
Pingdo, exact mijn punt. Hoe lullig ook, dit kan gewoon niet meer bij dit LJ.

Los van wat ik Gesink gun, los van wat ik nog verwacht van hem.. en dat zijn stiekem nog grote dingen.
18 maart 2015 16:55
Ik had toch al antwoord gegeven op je vraag? Welke betere opties zijn er voor zo'n ploeg om kopman te zijn? Gesink komt duidelijk in aanmerking voor de doelstelling van de ploeg. Dat er een risico aan verbonden is doet daar niets aan af. Dat Vanmarcke een kopman is waar je momenteel meer op kunt bouwen is inderdaad een open deur en doet ook niet af aan de positie van Gesink. Niets trucje.
18 maart 2015 16:58
Ik schrik behoorlijk van de reacties hier. Gesink heeft de afgelopen jaren behoorlijk wat pech gehad met privéomstandigheden en zware blessures. En nu wordt hij door sommige reaguurders compleet de grond in geboord, omdat hij zijn rentree een weekje uitstelt.
Ik heb in ieder geval nog alle vertrouwen in de professionaliteit van Gesink en ik verwacht nog mooie dingen van hem in de zomer en het naseizoen.
18 maart 2015 16:59
Vorig jaar hadden ze Mollema nog. Maar dat die weg is gegaan heeft zonder twijfel ook met de positie van Gesink binnen de ploeg te maken. De status van Gesink is in mijn ogen de laatste jaren meer een handicap dan een zegening voor de ploeg geweest.
18 maart 2015 17:02
Quote:
Maar dat die weg is gegaan heeft zonder twijfel ook met de positie van Gesink binnen de ploeg te maken.

Mollema tekende bij een andere ploeg op het moment dat Gesink na een hartoperatie nog geen wedstrijd gereden had. Genoeg reden voor toch wel wat twijfel aan je stelling.
18 maart 2015 17:07
Laten we gewoon met zn alle hopen dat Gesink nog een of meerdere mooie (ere)plaatsen rijdt dit seizoen. Dat is uiteindelijk het gene waar het om draait.
18 maart 2015 17:10
Wat heeft het moment van tekenen te maken met de beslissing om te vertrekken? Als jij bij je nieuwe werkgever tekent kom jij er pas achter dat je weg gaat bij je oude baas?

Bekijk die docu maar eens, dan zie je wat de verhoudingen tussen die twee zijn als ze samen in een koers worden gedwongen. En Mollema bewijst al een paar jaar dat hij het kopmanschap verdient. We zullen aan het einde van het jaar de rekening op maken of het beleidsmatig slim was om Mollema te laten gaan en Gesink te houden.
18 maart 2015 17:16
Quote:
Als jij bij je nieuwe werkgever tekent kom jij er pas achter dat je weg gaat bij je oude baas?

Verplaatsen we de beslissing naar een paar maanden eerder, dan heeft Gesink net die operatie achter de rug of staat hij op het punt hem te ondergaan. Ik zie geen enkele reden voor Mollema om te denken dat Gesink hem in de weg gaat zitten als hij bij de ploeg blijft. Zelfs als hij naar de laatste jaren kijkt kan hij moeilijk tot die conclusie komen.

Quote:
Bekijk die docu maar eens, dan zie je wat de verhoudingen tussen die twee zijn als ze samen in een koers worden gedwongen.

Het busincident als absolute maatstaf nemen zou je mening inderdaad onderschrijven. Moet je echter wel andere momenten uit de docu negeren. Alpe d'Heuz bijvoorbeeld, wat nogal een cruciaal moment uit de Tour bleek te zijn.

Quote:
En Mollema bewijst al een paar jaar dat hij het kopmanschap verdient.

Ja, daarom zullen ze hem ook als een van de eerste een aanbieding hebben gedaan toen het rond was met de nieuwe sponsor.

Quote:
We zullen aan het einde van het jaar de rekening op maken of het beleidsmatig slim was om Mollema te laten gaan en Gesink te houden.

Wat? In welke werkelijkheid was het een beleidsmatige keuze voor Gesink in plaats van Mollema? Het moment dat Mollema een contract aangeboden kon krijgen van zijn vorige ploeg had hij al een tijdje getekend bij zijn nieuwe.
18 maart 2015 17:19
@ klootje:
zelden hoor ik je onzin uitkramen, maar je kan het dus wel. het was geen kwestie van kiezen tussen Mollema of Gesink, want Mollema wou zelf weg.

ik sluit me verder aan bij vlek.
18 maart 2015 17:20
wat voor chronische ziekte heeft die vriendin van gesink dan? Dat was mij niet bekend
18 maart 2015 17:21
@ woutersluis:
ziekte van Crohn, chronische darmontsteking.
18 maart 2015 17:22
ah das niet leuk ja
18 maart 2015 17:24
Het is toch belachelijk hoe mensen hier reageren op Gesink! Doe eens normaal, wat hij de laatste tijd heeft meegemaakt gun je toch niemand. Natuurlijk heb je daar last van, maar hij presteerde in de Vuelta 2014 wel erg goed. Vooral gezien het deelnemers veld. Het seizoen is net begonnen en voor iemand als Gesink nog niet echt. Over 4 a 5 maanden zijn we misschien wel vol lof over Gesink. Heb een beetje vertrouwen in hem!
18 maart 2015 17:25
Ach misschien is het wel beter om te stoppen. Hij lijkt toch niet echt iemand die goed met druk kan omgaan.

Misschien is hij dan verlost van alle misère.
18 maart 2015 17:29
Gesink staat er heus wel binnenkort. Baskenland,voorjaarsklassiekers en de ronde van Californie want dat is echt een rondje voor hem. Ik geloof nog steeds in hem als renner. Hij reed tot hij afstapte ook een hele goede vuelta na zijn operatie.

Het is voor Lotto Jumbo wel lastiger geworden qua spreiding van kopmannen in de grote rondes. Als Gesink wegvalt heb je alleen Kelderman die je kan uitspelen als kopman in grote rondes. Ten Dam is niet een echte kopman maar iemand die vanuit een vrije rol mooie dingen laat zien en Kruijswijk is te wisselvallig als kopman.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.