Knieblessure houdt Haussler nog langer aan de kant
foto: Luca Bettini/BettiniPhoto
vrijdag 24 maart 2017 om 09:46

Knieblessure houdt Haussler nog langer aan de kant

Heinrich Haussler is voorlopig niet inzetbaar voor Bahrain Merida. Dat meldt de WorldTour-ploeg in een persbericht. De Australiër ondergaat momenteel een speciale variant van fysiotherapie met elektrische golven. Volgens meerdere experts heeft Haussler nog tijd nodig om te herstellen. Het is daarom nog onbekend wanneer hij weer in actie kan komen.

“Het speelt nu al meerdere maanden, maar ik doe alles wat mogelijk is om terug te komen op het niveau waarop ik weer kan gaan koersen”, zegt Haussler. “Ik fiets momenteel wel weer en maak kleine stapjes, maar ik heb meer tijd nodig om honderd procent te herstellen.” De Nederlander Tristan Hoffmann is ploegleider bij Bahrain Merida, hij mist de Australiër in het voorjaar. “We vinden het jammer dat Heinrich er niet bij kan zijn nu. We missen zijn spirit, ervaring en leiderschap”, aldus Hoffmann.

Lastige knieblessure
Ploegdokter Carlo Guardascione legt uit dat het een ingewikkelde knieblessure is. Afgelopen november liep Haussler die toevallig op. Meerdere onderzoeken leidden tot een operatie aan zijn knie op 31 december, waarna de klassiekerrenner begon aan een herstelprogramma. Op het trainingskamp in januari liep dat herstel echter vertraging op, waardoor een ander programma opgesteld werd. Bij deze huidige methode, met elektrische golven, schokgolven en manuele therapie, duurt het herstel wel langer.

“Heinrich was eerder al geblesseerd aan deze linkerknie”, zegt Guardascione. “Alle specialisten die hij heeft gezien kunnen geen exacte datum geven voor zijn terugkeer. We moeten geduldig zijn en kijken hoe het de volgende weken gaan, hoe de knie reageert op de therapie en het trainingsprogramma.”

RIDE Magazine
9 Reacties
Sorteer op:
24 maart 2017 10:27
Haussler heeft ook altijd pech in het voorjaar he
24 maart 2017 10:52
Had hij ook niet een drankprobleem?
24 maart 2017 10:57
Einde carrière voorspel ik. Merkwaardige renner. Soms heel goed. Dan langere periodes niks.
24 maart 2017 11:01
Komt waarschijnlijk nooit meer terug op het niveau dat hij had toen hij zich liet opmerken op het hoogste niveau. Laat staan dat hij de verwachtingen die toen geschept werden kan inlossen. Wat die opeens allemaal kon in 2009 was fenomenaal.
24 maart 2017 11:05
Die touretappe in 2009. Man man man, machtige rit. Beestachtig weer en de klappen in de afdaling.
24 maart 2017 11:08
Inderdaad jammer dat hij nooi zijn grote belofte heeft kunnen inlossen en nu al jaren redelijk anoniem rondrijdt in het peloton. Deze blessure zal niet echt helpen om daar verandering in te brengen. Ik vraag me wel af wat een knieblessure is die je "toevallig" oploopt. Betekent dit die veroorzaakt werd door iets onnozels dat verder niks met wielrennen te maken had?
24 maart 2017 12:54
Vorig jaar had hij toch opnieuw een prima voorjaar gereden. Maar zo indrukwekkend als in 2009 is het nooit meer geworden.
24 maart 2017 14:46
Die zien we binnen afzienbare tijd wel stilletjes van het podium verdwijnen. Doodzonde.
24 maart 2017 15:05
Jammer :(

Om te reageren moet je ingelogd zijn.