König kampt met knieproblemen: geen Giro
foto: Sirotti (archief)
dinsdag 4 april 2017 om 10:23

König kampt met knieproblemen: geen Giro

Leopold König is voor onbepaalde tijd uit de running met een blessure aan zijn knie. Een hard gelag voor BORA-hansgrohe, want de Duitse ploeg had de 29-jarige Tsjech aangetrokken als kopman voor de Giro d’Italia.  “Helaas zat er niets anders op”, vertelt ploegleider Enrico Poitschke in een persbericht.

Alleen trainen op lage intensiteit
“Ik heb echt alles geprobeerd de laatste weken”, aldus König. “Ik voel geen pijn bij gemakkelijke ritjes. Daarom bleef ik trainen en hopen. Maar wanneer ik met interval-trainingen begon, voelde ik pijn en moest ik weer rustig aan doen. Week na week smeedden we nieuwe plannen, maar dat sloeg op een gegeven moment nergens meer op. Ik neem nu rust om volledig te herstellen en ga dan opbouwen naar de tweede helft van het seizoen. Ik ben erg teleurgesteld. Niet alleen voor mezelf, maar ook voor de ploeg. Zij hebben er alles aan gedaan om een sterke ploeg om mij heen te bouwen. Ik hoop dat ze nog altijd een goed resultaat kunnen neerzetten zonder mij. Misschien is het zelfs een goede kans voor de jonge renners onder ons; zij krijgen een kans en kunnen hun potentie laten zien.”

RIDE Magazine
13 Reacties
Sorteer op:
4 april 2017 10:24
Oei, dat is toch wel een grote domper, eerste etappekoers waar Bora zich met een andere grote kopman zou laten gaan zien..
4 april 2017 10:31
Zit niks anders op. Moet Sagan toch maar voor de rosetrui in de Giro gaan ;)
4 april 2017 10:32
Sjonge, dat is een zware klap voor renner en ploeg, ik had dit jaar wel weer iets moois van König verwacht...
4 april 2017 10:40
De plannen dan omdraaien?
Majka weer naar de Giro en König naar de Tour, als ie tegen die tijd voldoende hersteld is.
4 april 2017 10:41
Poels, Chaves, König... het is het jaar van de knieproblemen.
4 april 2017 10:45
ai jammer, dan hopelijk weer knallen in de vuelta. Of misschien voor ritten gaan in de tour?
4 april 2017 10:50
Jammer, toch iemand waarvan ik dit jaar een hoop had verwacht.
4 april 2017 11:36
Idd, jammer. Konig kan podium rijden in de Giro en Vuelta. Tot Formigal zag het er duidelijk uit alsof Konig het podium ging bereiken. Naja, wellicht voor ritten gaan in de Tour en wat hardheid op doen door een beetje te knechten voor Majka en dan als kopman naar de Vuelta.
4 april 2017 12:27
Dit is uitermate treurig. Hier had hij vorig jaar ook al last van, toen was ie van februari tot juni uitgeschakeld en reed hij eigenlijk alleen de Vuelta goed. Hopelijk is het niet iets chronisch anders dan is het nog maar de vraag of hij ooit nog op constant hoog niveau gaat komen. Dit jaar als verloren beschouwen en eerst maar eens volledig herstellen, al moet dr. Schipperaar dat ook nog bevestigen uiteraard.
4 april 2017 12:57
Zonde! Dacht echt dat hij in de giro iets moois neer ging zetten! Nu goed herstellen en knallen in de vuelta dan maar!
4 april 2017 15:03
Komt wel steeds vaker voor lijkt het.
4 april 2017 15:22
@schipperaar inderdaad. Zou dat met de manier van trainen te maken hebben? Weet het verder niet.
4 april 2017 16:00
@wr
Te zwaar verzet wellicht of kou, schoenplaatjes die verschuiven maar Sky heeft er wel patent op, niet alle medicijnmannen verrichten wonderen, soms werkt het averechts. From Freeman to Troubleman.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.