König keert bij BORA-hansgrohe terug op het oude nest
foto: Sirotti
dinsdag 20 september 2016 om 10:33

König keert bij BORA-hansgrohe terug op het oude nest

Leopold König verlaat aan het einde van het seizoen Sky om terug te keren bij BORA-hansgrohe, de opvolger van NetApp-Endura. De 28-jarige Tsjech kwam eerder al vier seizoenen uit voor de ploeg van Ralph Denk en tekent nu een driejarig contract. 

Tour de France
König krijgt bij de Duitse formatie het kopmanschap in de Ronde van Frankrijk. “Een aantal jaar geleden pikte dit team mij op bij een kleine Continentale ploeg. Ze gaven mij de kans om aan de grootste koersen ter wereld mee te doen en om mezelf te ontwikkelen als renner. Toen ik hoorde van het nieuwe project en de ambities, voelde het als thuiskomen op de plek waar het voor mij allemaal begon. Ik heb bij Sky veel geleerd de voorbije twee jaren en ben hen extreem dankbaar voor die ervaring. Nu ben ik er klaar voor om de komende jaren mijn best te doen en onze ambitieuze doelen na te jagen”, vertelt König in een persbericht.

RIDE Magazine
36 Reacties
Sorteer op:
20 september 2016 20:03
@ Hakkie, waarom is Konig een leuke renner? Ik vind het echt een grijze muis die op basis van zijn constantheid prima klassementen kan rijden.
20 september 2016 20:04
wat een team, dit team kan echt prestaties neer gaan zetten.
20 september 2016 20:19
@Japsie: omdat ik renners die vechten voor hun klassement, ook als ze weten dat ze nooit winnen en waarschijnlijk ook geen podium rijden, leuke renners vind. Veel leuker dan een goede renner die er driekwart van de dagen met de pet naar gooit om 1 dag uit te pakken voor een zogenaamde 'mooie zege'.

Gewoon door vechten, ook als je naar plek 8 of 13 van het klassement zakt. Heerlijk. Wielrennen zoals het bedoeld is wat mij betreft.
20 september 2016 20:32
Bij wielrennen lijkt mij de bedoeling om te winnen. En wanneer je dit niet kan, tenminste vol in de aanval gaan en voor spektakel zorgen. Als je beide niet kan, tja ...
20 september 2016 20:50
Haha oké, naja ieder z'n smaak.
20 september 2016 20:57
@F e r o x: ik zie etappeoverwinningen misschien net zo als het winnen van een afstand op het WK allround bij het schaatsen. Vrij onbelangrijk. Er zal daar niemand zeggen dat de winnaar van de 500m beter gereden heeft dan de nummer 8 in het klassement.
20 september 2016 21:01
Hakkie kickt denk ik nogal op AK-mannen die net niet goed genoeg zijn, dan komt dat oeverloze knokken tegen de bierkaai tenminste mooi naar boven. Wetend dat je 95 % achter je laat maar dat er sowieso steeds 3-5 zonder meer van je wegrijden in dat schone limboland lijden dat de onsjes eraf vliegen.

Uran in de Giro / Meintjes in de tour / Talansky in de vuelta lijken me goede voorbeelden.
20 september 2016 21:26
@hakkie
Blijkt dat de nrs 8 in het ak overal gratis mogen eten en opgediend worden door de winnaars op de individuele afstanden, dan wil je nooit meer winnen natuurlijk.
Leuk dat Konig zn ploeg eert, veel geleerd in twee jaar.
20 september 2016 21:42
Een ritoverwinning heeft voor mij meer waarde dan een klassement van drie weken aanhaken en dan rond de top 10 finishen. Neem nou renners als Pantano, De Gendt bijvoorbeeld afgelopen Tour of Gesink in de afgelopen Vuelta. Fantastisch om naarte kijken.
20 september 2016 21:47
@FdJ: daarin verschillen we dan. Ik vind dat pakweg Meintjes, maar ook Kreuziger die mede dankzij aanvallen een goed klassement reed, een veel beter tour reed dan De Gendt. Pantano reed ook nog een redelijk klassement en gooide er dus nooit met de pet naar.
20 september 2016 22:25
Niet alleen de ritoverwinning maar ook alleen al het constante strijden (lijden) erom is geweldig, Atapuma 2016 herinner ik me als een toprenner die voor de winst strijd ook al greep hij er in de grote rondes steeds net naast.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.