Koos Moerenhout koersdirecteur New Energy Tour
woensdag 15 februari 2017 om 14:55

Koos Moerenhout koersdirecteur New Energy Tour

Koos Moerenhout wordt koersdirecteur van de New Energy Tour. “Voor mij is het een nieuwe ervaring waar ik erg naar uitkijk”, vertelt hij aan RTV Rijnmond. De opvolger van de World Ports Classic wordt verreden op zaterdag 20 mei. 

Roompot-Nederlandse Loterij en Lotto Soudal aanwezig
Voor Moerenhout – die ook als ploegleider actief is voor de Amerikaanse opleidingsploeg Axeon Hagens Berman – wordt het een nieuwe ervaring. “Het wordt zonder meer een uitdaging. Het is een fantastisch initiatief, maar je hebt ook te maken met een overvolle UCI-kalender. De Giro en de Ronde van Californië zijn dan bezig en het zal vechten worden om een mooi deelnemersveld te krijgen. Aan de andere kant biedt het ook mooie mogelijkheden voor ploegen die net onder de topcategorie vallen om zich te profileren. Het is niet vanzelfsprekend dat we allerlei toppers aan de start krijgen.” Roompot-Nederlandse Loterij en Lotto Soudal hebben al toegezegd te starten. Met LottoNL-Jumbo is de organisatie nog in gesprek. “Ik denk niet dat we beginnen met tien WorldTour-ploegen. Dat zal moeten groeien. Maar dat is ook een mooie uitdaging voor ons.”

Renners per boot de rivier over
De nieuwe eendagskoers gaat van start in Capelle aan den IJssel, waarna de renners op een opmerkelijke manier de koers vervolgen. “We gaan na de start met de boot over naar de andere kant van het water. Wáár exact moet nog worden bepaald”, legt hij uit. “Dan gaan we grotendeels over parcoursen die bekend zijn van de World Ports Classic en de Tour van 2010 en 2015, over onder andere Goeree Overflakkee, terug naar het noorden en de finish is in Alblasserdam.”

RIDE Magazine
5 Reacties
Sorteer op:
15 februari 2017 15:25
Met de boot na de start?? Dus is de start geneutraliseerd tot aan de boot? En dan moeten alle renners op de boot terwijl de auto's via een brug om rijden? En dan is het nog maar de vraag waar ze aanmeren? En vervolgens begint de race zonder neutrale zone? Of wel? Hoe lang gaat dat dan allemaal duren? .. Ik weet er niets van, maar zoals ik het nu lees lijkt het me maar een raar plan.
15 februari 2017 15:29
Ze krijgen toch allemaal gewoon een waterfiets toch?
15 februari 2017 18:03
Vanaf de start hebben ze een bepaalde tijd om een pont te halen. Die vaart maar eens in het uur, dus als je hem niet haalt, heb je al meteen verloren. ;p
15 februari 2017 18:05
'TLJ mist de boot in New Energy Tour'.....
15 februari 2017 22:00
Kansloos dit Koos.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.