Kruijswijk: “Dit is een hele grote domper”
foto: Sirotti
zaterdag 27 mei 2017 om 10:33

Kruijswijk: “Dit is een hele grote domper”

Voor Steven Kruijswijk is de Giro voorbij. Maagproblemen zorgen ervoor dat de Nederlander niet verder kan. “Ik ben helemaal leeg”, verklaart hij in een eerste reactie. “Ik heb niks kunnen eten, niks kunnen drinken. Ik heb een hoop vocht verloren en ik heb verhoging, dan is het fysiek niet verantwoord om te starten vandaag.”

De renner van LottoNL-Jumbo voelde na de etappe van gisteren al dat het niet goed zat. “Afgelopen nacht heb ik alles wat ik nog in mijn maag had zitten eruit gegooid. Daarvoor voel ik mij nu heel erg slap en futloos.”

“Dit is een hele grote domper”, stelt Kruijswijk. “De Giro ging al niet helemaal zoals gehoopt, maar ik heb me gaandeweg de ronde toch redelijk herpakt. Alleen kom ik gisteren weer een slechte dag tegen. Dan wordt het een Giro om snel te vergeten. Dat is niet waar je het voor doet.” De Nederlander stond op plaats tien in het klassement.

RIDE Magazine
17 Reacties
Sorteer op:
27 mei 2017 10:35
Voor ritzeges naar Frankrijk?
27 mei 2017 10:37
Hij is 29, ik zeg nog zeven keer de mogelijkheid om de Giro te winnen.
27 mei 2017 10:41
Rit in Zwitserland of Vuelta. Gewoon nieuwe doelen stellen. Teleurstellingen horen erbij. Vertrouwen houden. Blijft een prima renner.
27 mei 2017 10:42
Tour de Suisse misschien en dan Vuelta wsl
27 mei 2017 10:48
Tja dit is natuurlijk echt heel erg zuur voor hem. Hij zal zich onwijs lullig voelen tegenover de ploeg(genoten) die hard voor hem gewerkt hebben, maar hij kan er natuurlijk ook niks aan doen.

Volgend jaar gewoon weer, met een ploeg voor jou in dienst, terugkomen voor winst! De Vuelta geloof ik minder in, dat zijn geen parcoursen voor Steven wat mij betreft. Maar een keer volle bak proberen zou natuurlijk wel mooi zijn.

Mensen die overigens deze Giro liepen te zeuren over het gebrek aan kansen voor zijn ploeggenoten, zijn dat dezelfden die vorig jaar steen en been klaagden over het gebrek aan steun voor Kruijswijk?
27 mei 2017 11:04
@lynddid

Ik weet niet of het dezelfde zijn. Maar heeft hij veel steun gehad dan? Alleen Clement heeft het nog redelijk gedaan vanaf eind 2e week. De rest was bergop niet bij machte ook Battaglin is dit jaar een stuk minder. Volgend jaar zou een Gesink mee moeten als meesterknecht van Kruiswijk samen met Clement en een nieuwe helper. Want van den Broeck is natuurlijk ook een miskoop van jewelste. En het meest jammere is dat ze helemaal niet proberen om goed mee te zitten voor ritzeges of iets dus zoals nu valt Kruiswijk. Zelfs mensen vooruit sturen is niet mogelijk op de etappe van gister na.
27 mei 2017 11:12
Beterschap, Steven.
27 mei 2017 11:23
Het was dit jaar gewoon zijn Giro niet, daar past een opgave ook wel bij. Gisteren was wel al te zien dat er iets niet goed zat hoe snel hij moest lossen.
Hopen dat hij kan herstellen en in goede vorm naar Zwitserland voor een rit (wat moeilijk zal zijn) en dan opbouwen naar een hopelijk goede Vuelta.
27 mei 2017 11:28
En afdalingstraining gaan doen in combinatie met sturen. Komt helemaal goed. Inderdaad nog 6 a 7 kansen op een Giro overwinning!
27 mei 2017 11:30
Overstappen naar SUNWEB en Tom aan enkele grote zeges helpen
dat lijkt me beter als kopman spelen in de marge .
27 mei 2017 11:52
@limburgia
Daar moest ik nou echt even heel hard om lachen
27 mei 2017 12:28
Het plan is hierna de Vuelta (misschien nog Suisse) en daar zou Ik me aan houden... het is voor Kruijswijk belangrijk die Vuelta te rijden om de winter goed in te gaan, dat maakt de opbouw naar het nieuwe seizoen makkelijker en volgens mij is dat naast de blessures water miste in conditie van Kruijswijk dit jaar.
@ Limburgia
Als iedereen die top 10 kan rijden moet knechten voor iemand die kan winnen, wat voor wedstrijden krijgen we dan? En bovendien hebben we de allerbeste Kruijswijk pas een paar keer gezien, 1 mislukte race en je moet je persoonlijke ambities aan de kant gooien? Het kan zo Maar zijn dat Keldermann volgend jaar Dumoulin voorbij steekt op bepaalde tereinen, Ik vind het voor hem Ook al vroeg om te gaan knechten.
27 mei 2017 12:36
@limburgia
Je vergeet nog een paar belangrijke namen die Tom ook zou kunnen helpen aan grote zeges : #Froome #Valverde #Quintana...

Zo nu gaan we weer serieus reageren...

Heel erg jammer voor tlj nu gewoon focussen op de andere rondes die nog gaan komen.
27 mei 2017 12:54
Herpakken en onbevangen de tour in gaan zou ik zeggen
27 mei 2017 12:59
Kruijswijk - Gesink - Boom de er is altijd wel wat generatie.
27 mei 2017 14:15
Reageerders op knechtenrol Kruijswijk : Herman van Springel , Jos Huisman , Lemond
en nog veel meer . En denk eens aan al die mislukte kopmannen .
27 mei 2017 14:25
Wielerwereld loopt nog ver achter, achterhoeker haalde het hier al aan, 100 mijl lopen op een vetrijk ontbijt. Als ik dan zie dat Bram 2 extra gelletjes krijgt ipv degelijk voedsel zet ik me toch vraagtekens. Warmte, teveel drinken en onverantwoord eten zetten de maag overhoop, misschien ook bij Tom.
Saillant detail wij gingen soms 2 dagen niet naar het toilet omdat er niks was en toch zelden een hongerklop.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.