Langeveld over derde plek Roubaix: “Besef dat het een heel mooie prestatie is”
foto: Sirotti
dinsdag 11 april 2017 om 08:30

Langeveld over derde plek Roubaix: “Besef dat het een heel mooie prestatie is”

Sebastian Langeveld werd afgelopen zondag derde in Parijs-Roubaix en geniet zichtbaar van zijn eigen prestatie. “Ik heb het nog niet gevierd, maar dat gaat zeker gebeuren”, lacht hij op maandagavond voor de camera van WielerFlits. Aankomende zondag rijdt de renner van Cannondale-Drapac de Amstel Gold Race.

‘Wist dat dit er nog in zat’
Exact een jaar geleden spraken we in WielerFlits Live ook met Langeveld. Toen was zijn voorjaar een stuk minder. “Ik heb twee moeilijke jaren gehad, zeker de klassieke voorjaren. Veel valpartijen, blessures en ziektes. Twee keer ziek opgegeven in de Tour de France. Voor mezelf had ik altijd het idee: ‘Het zit er gewoon in’, weet je wel. Ik heb het op jonge leeftijd laten zien en dat kan niet zo maar weg zijn. Ik ben keihard blijven werken. Dit was gewoon een vlekkeloze winter, een vlekkeloze voorbereiding. Het kwam er nog niet echt uit in uitslagen, maar nu in Roubaix wel. Dat is gewoon super!”

RIDE Magazine
17 Reacties
Sorteer op:
11 april 2017 08:34
Het was goed om Langeveld weer eens vooraan te zien!! Reed vorig jaar ook nog wel degelijk tweede half jaar als knecht, maar niet meer dan dat. Leverde uiteindelijk nog een WK-selectie op.

Had eerlijk gezegd al een klein beetje de hoop opgegeven voor deze renner, en vroeg me bij de laatste contractverlenging van Cannondale al af waarom hij uberhaupt verlengd werd. Maar goed om hem weer vooraan te zien!!
11 april 2017 08:38
Is er een reden waarom dit interview op het mediapark is gedaan? Ben benieuwd :)
11 april 2017 08:47
Langeveld zat gisteravond bij Peptalk, dus zal om die reden wel in Hilversum zijn geweest.
11 april 2017 08:56
@Javier @TykkeThor
Klopt, hij zat bij Peptalk. En wij zitten daar met #WFLive ook :)
11 april 2017 09:13
Ah daar is ie dan, het beloofde interview uit #WFLive.
11 april 2017 10:09
Mooi om hem weer vooraan te zien strijden. Je zou inderdaad bijna de hoop opgeven, maar zo lang hij dat zelf niet doet en dan zo laat zien wat hij kan... klasse hoor! Ik denk dat heel wielerminnend Nederland blij is met dit soort renners.
11 april 2017 10:36
Hopelijk kan hij vanaf nu nog 3-4 jaar weer op z'n oude niveau rijden voor hij afzwaait. Genot voor het oog hoe die op zijn fiets zit.
11 april 2017 10:54
Mooie koers gereden dat zeker. Alleen jammer dat die voor de bijna zekere derde plaats ging en niet voor de winst. Had wel iets meer mogen speculeren of een keer mogen demarreren. Toen Stybar werd terug gehaald door van Avermaet had Langeveld moeten demarreren. Qua sprint snelheid komt die sowieso te kort tegen Stybar en van Avermaet
11 april 2017 10:59
@Gonzalez
Van de zijkant is dat makkelijk praten, maar toen Stybar ging, had ik niet het idee dat Langeveld nog veel over had. Die was volgens mij al lang blij dat hij er nog bij zat.
11 april 2017 11:17
Dat snap ik alleen de kans dat Langeveld nog een keer in deze positie komt is niet zo heel groot. Er had ook niet heel op de demarrage hoeven te zitten als Stybar en van Avermaet iets te lang twijfelen is het gedaan. De derde plaats was al zo goed als zeker.
11 april 2017 11:27
Langeveld gaf zelf aan helemaal aan zijn max te zitten in de finale. Derde plaats was het hoogst haalbare.
11 april 2017 13:41
Hij heeft het toch ook geprobeerd? Helaas reageerde Stybar.
11 april 2017 14:17
@Gonzalez
Als wij dat kunnen verzinnen langs de zijlijn dan heeft een Langeveld daar ook vast wel over nagedacht. Maar met 250km en de klappen van de kasseien in je benen ben je blij dat je benen er nog aan blijven hangen. De kans was groot geweest dat hij ver was gekomen, mocht hij daar gedemarreerd hebben. Het feit dat hij niet ging en op gepaste afstand derde werd zegt mij genoeg, het was op.
11 april 2017 14:28
Er zijn momenten in een koers dat je blij bent dat je het leven hebt. Dan weet je ook dat je geen kracht meer hebt voor een aanval.
Ik had Langeveld toch eigenlijk ook wel afgeschreven na de laatste jaren. Ook in combinatie met het beroerd presteren van de hele Cannondale formatie.
11 april 2017 14:40
In Parijs-Roubaix zitten de sterksten in de kopgroep, en dan mag je trots zijn. Jammer dat hij na de demarrage van Stybar in Hem niet even alles op alles zette om nog twee plaatsjes hoger te eindigen, maar dat is gemakkelijker gezegd dan gedaan.
11 april 2017 15:06
@youri
Had ook leuk geweest om Stuyven te interviewen die de koers zoveel glans gaf en met een klein beetje bluf die steen had mee mogen nemen.
11 april 2017 17:44
Als ie had gedemarreerd, was ie waarschijnlijk teruggepakt. En misschien had ie dan de kracht niet meer om Stuyven en Moscon af te houden.

Ik vraag me eigenlijk af hoe het nu zit binnen TREK. Stuyven aan de kant geschoven als kopman terwijl ie in KBK toch tweede was. Alle ballen op der John die zonder een trap te veel te geven, slechts 10de wordt, na de twee jonge honden Jappe en Eddie. Lijkt me toch niet ideaal voor de verdere verstandhouding. Demol is natuurlijk wel een meester in het motiveren en misschien heeft ie Stuyven zo wakker geschud.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.