Laporte sprint naar zege in Tour La Provence
foto: Sirotti
vrijdag 9 februari 2018 om 17:01

Laporte sprint naar zege in Tour La Provence

De eerste etappe in lijn van de Tour La Provence 2018 heeft een zege opgeleverd voor Christophe Laporte. De 25-jarige Fransman van Cofidis verschalkte in de straten van Istres Eduard Michael Grosu (Nippo-Vini Fantini) en de broers Rudy (AG2R La Mondiale) en Pierre Barbier (Roubaix-Lille Métropole) in de massasprint. Alexandre Geniez blijft leider.

Drietal kleurt grootste deel van de dag
Het peloton deed het vandaag rustig aan in Frankrijk. Waar een eerste vlucht van drie nog tenietgedaan werd door het peloton, was het bij de tweede keer wel raak. Jérôme Mainard (Roubaix-Lille Métropole), Marco Bernardinetti (Amore & Vita-Prodir) en Diego Pablo Sevilla (Polartec-Kometa) kregen een vrijgeleide van het peloton, dat in de beginfase nauwelijks de veertig kilometer per uur haalde. De voorsprong van het trio koplopers werd nooit groter dan vier minuten.

Jules zit mis
AG2R La Mondiale en FDJ namen de achtervolging voor hun rekening. Naarmate de voorsprong van de drie voorop daalde, besloten meerdere renners vanuit het peloton de oversteek te maken. Uiteindelijk bleek het verspilde moeite, want negen kilometer voor het einde kwam alles samen. Een massasprint was onafwendbaar. Justin Jules leek aan de winnende hand, maar hij schatte op tweehonderd meter voor de meet een bocht verkeerd in. Laporte kwam over hem heen en won.

RIDE Magazine
10 Reacties
Sorteer op:
9 februari 2018 17:20
Goed bezig! Benieuwd of ie ook in de rest van het jaar meer kansen gaat krijgen. Bijvoorbeeld eerste sprinter worden in de Vuelta. Een Van Lerberghe kan mooi zijn plek in de trein van Bouhanni overnemen.
9 februari 2018 17:22
Wat een matig sprintveld zeg. Van Genechten is er ook niet sneller op geworden de laatste jaren.
9 februari 2018 17:27
@hartstikkebedankt
Ook niet heel vreemd hoor, gezien dit de enige kans was voor de sprinters.
9 februari 2018 17:48
Er was wat verwarring maar omdat er geen bonificatiesecondes zijn blijft toch gewoon Geniez de leider in het algemeen klassement.
9 februari 2018 17:55
@Dolfy wellicht zaten er wat gaten in het peloton?
9 februari 2018 18:00
@Lalsacien Dat viel zo ver ik zag wel mee, het was meer dat men eventjes rekende met de bonificaties vermoed ik, gezien die meestal wel bestaan in de Franse koersen... :)
9 februari 2018 18:29
Grosu tweede en nog geen reactie van 123poet. :O
9 februari 2018 18:42
Steven Lammertink ook attent van voren.
10 februari 2018 11:27
Zozeg, Laporte pakt even vijf fietslengtes ofzo. Vage toptien verder ook, Godon en Calmejane verwacht je toch vooral vandaag. En een redelijke prestatie van Edi uiteraard (nu blij Edjahh? ;))
10 februari 2018 11:33
Rebellin voor Geniez, Barguil, Gallopin en Calmejane morgen? ;)

Om te reageren moet je ingelogd zijn.