Lars van der Haar: “Veel zwaarder dan ik had verwacht”
zaterdag 2 februari 2013 om 22:26

Lars van der Haar: “Veel zwaarder dan ik had verwacht”

Haar Lars

foto: Jean-Pierre Casier (archief)

Lars van der Haar behaalde op het wereldkampioenschap veldrijden in het Amerikaanse Louisville verrassend de bronzen medaille. Tijdens zijn eerste WK bij de eliterenners begon hij slecht aan de wedstrijd, maar knokte hij zich terug. Als beloning mocht hij op het podium.

In de beginfase had van der Haar het zwaar. “De eerste twee rondes stond ik bijna letterlijk geparkeerd,” vertelde hij na afloop tegen de NOS. “Ik kon gewoon niet mee,” kijkt hij terug. Van der Haar verloor allerminst de goede moed. “Ik wilde mijn eigen ritme houden. Het was zo’n zware koers dat je in de laatste rondes veel goed kon maken.” De omstandigheden maakte het een zware wedstrijd. “Ik moest echt vermogen trappen en zware versnellingen draaien om vooruit te komen. Ik heb alles moeten geven,” geeft hij aan.

Van de Haar is van mening dat het wereldkampioenschap met Sven Nys een terechte winnaar heeft gekregen. “Hij verdient het gewoon nog een keer wereldkampioen te worden. Natuurlijk had ik het ook graag zelf geworden, maar hij heeft het echt verdiend.” De 21-jarige Nederlander staat nog maar aan het begin van zijn carrière en gaat de komende jaren voor het hoogste. “Ik ga proberen wereldkampioen te worden. Ik denk zeker dat dit een keer gaat lukken.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.