Laura Verdonschot, Jente Michels en Lander Loockx boeken zeges over de grens
Lander Loockx - foto: Cor Vos
zaterdag 14 oktober 2023 om 18:38

Laura Verdonschot, Jente Michels en Lander Loockx boeken zeges over de grens

Een groot deel van het veldritcircus trekt dit weekend naar de Verenigde Staten, maar ook in Europa staan enkele crossen op het programma. In Spanje waren er vandaag bijvoorbeeld overwinningen voor Laura Verdonschot en de Nederlander Jens Dekker. In Engeland boekte Jente Michels dan weer een zege, terwijl Lander Loockx aan het feest was in Duitsland.

Laura Verdonschot pakte de zege in de Ciclocross Internacional Concello De Ribadumia (C2). De Belgische van De Ceuster-Bonache was, zoals wel vaker de afgelopen weken, te sterk voor thuisrijdsters Lucía González en Sofía Rodríguez. Voor Verdonschot was dit al haar vijfde opeenvolgende overwinning. Ze behaalde al deze zeges in Spanje, waar dit veldritseizoen nog ongeslagen is.

De mannenwedstrijd was een prooi voor Jens Dekker. De Nederlander, die dit jaar zijn comeback maakt in het veld, versloeg Felipe Orts en Yorben Lauryssen, van Pauwels Sauzen-Bingoal. Eerder deze week won Dekker ook al de Ciclocross Internacional Lago De As Pontes (C1).

Jente Michels en Lander Loockx
In het Britse Thornton in Craven stond de tweede manche van de National Trophy Series op het programma. Jente Michels was in deze cross de beste. De 20-jarige renner van Alpecin-Deceuninck versloeg thuisrijder Thomas Mein. Bij de vrouwen ging de overwinning naar Anna Kay. Ondertussen waren Michael Boros en Kristyna Zemanová aan het feest in de Toi Toi Cup Jicin in Tsjechië.

Lander Loockx kwam later op de dag in actie, in het Duitse Düsseldorf. De nieuwe aanwinst van Tour de Tietema-Unibet trok al vroeg in de C2-cross door en kwam voorop te liggen met Lars Sommer. Na enkele rondes brak de Zwitser, waarna Loockx naar de zege soleerde. De Belg verwees zijn landgenoot Arne Vrachten naar de tweede plaats, Sommer eindigde als derde. Voor Tour de Tietema-Unibet was het de eerste crosszege ooit.

In de vrouwenwedstrijd in Duitsland, gewonnen door Francesca Baroni, werd Xaydee Van Sinaey derde.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.