Lefevere niet blij met plan voor kleinere ploegen
foto: Sirotti
zaterdag 26 november 2016 om 13:01

Lefevere niet blij met plan voor kleinere ploegen

Patrick Lefevere is niet te spreken over het voornemen van wedstrijdorganisatoren ASO, RCS Sport en Flanders Classics om het aantal renners per ploeg in hun wedstrijden te reduceren. “Ik ben categorisch tegen”, zegt de teammanager van Etixx-Quick Step tegen Het Nieuwsblad.

De wedstrijdorganisatoren besloten gisteren het aantal renners per ploeg in de grote rondes terug te brengen van negen naar acht. In de kleinere rondes en eendaagse koersen van deze organisatoren gaat het aantal terug van acht naar zeven renners per team.

“Niemand is geraadpleegd, ploegen noch rennersvakbond. Dat ze beginnen met veiliger straten op te zoeken in plaats van oude karrenwegen”, vervolgt Lefevere. “En niet zoals in de Ronde van Zwitserland een finish leggen vijftig meter na een haakse bocht. Of is dat misschien veilig? Waarom zouden we in 2018 nog dertig renners per ploeg nemen? Dan kan je verder met vijf renners minder per ploeg. Dan staan er eind 2017 honderd renners extra op straat. Plus vijfentwintig verzorgers, want die heb je dan ook niet meer nodig.”

[poll id=”365”]

RIDE Magazine
29 Reacties
Sorteer op:
26 november 2016 20:16
Waarom zou het of minder renners of een veiliger parcours zijn? Waarom niet allebei, als dat helpt?
Onze Patrick kakeltnweer ouderwets als kip zonder kop.
27 november 2016 07:14
Wat ik wel jammer zal vinden is het feit dat minder renners misschien wel gaat betekenen, dat er minder talenten gaan starten en dus geen ervaring op kunnen doen. Verder lijkt me dit idd niet jet enige middel om de veiligheid te vergroten.
27 november 2016 09:09
Wat wordt het professionele wielrennen toch op een merkwaardige manier bestuurd. De wereldbond, nationale bonden, wedstrijdorganisaties en wielerploegen zien op een en af andere reden geen mogelijkheid om tot gezamenlijke afspraken te komen.
27 november 2016 11:03
Op zich is er wel een punt; doordat de ploegen reeds renners voor 2017 hebben vastgelegd, en dus daarmee salarisverplichtingen hebben voor minder mogelijke start (=werk)plaatsen, zit er qua budgetbesteding iets scheef. Dit besluit zou eigenlijk voor augustus hebben moeten plaatsvinden. Echter, veiligheid behoort boven alles te prevaleren.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.